Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince Bayırbucak Türkmenleri için insani yardım kampanyası başlatıldı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte başlatılan kampanyayla, Suriye'de saldırı ve katliamlara maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri için yardım malzemesi toplanacak.

Hayrat İnsani Yardım Derneği iş birliğiyle İl Özel İdare Merkezi önünde açılacak yardım çadırına vatandaşlar, yiyecek, giysi, battaniye ve yatak gibi malzemeleri teslim edebilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Bayırbucak Türkmenlerinin, Suriye'deki iç savaş nedeniyle zor şartlarda, kıt imkanlarla yaşam mücadelesi verdiğini, diğer taraftan da topraklarını korumak için Esed, Rusya ve DAEŞ ile savaştığını belirtti.

Bayırbucak Türkmenlerine yardım eli uzatmanın hayati önem taşıdığını vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:

"Türkmen kardeşlerimizin mücadelesine bir nebze olsun katkı sunmak için yardım kampanyasını başlatıyoruz. Üzülerek şahit oluyoruz ki dünya, Müslümanların uğradığı zulüm ve baskıları görmezden geliyor. Biz ise mazlumların dilini, dinini, rengini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sorgulamadık. Her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında yer aldık, yer almaya devam edeceğiz. Gün, kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu gösterme günüdür. Yardım çağrısına vatandaşlarımızın çok büyük duyarlılıkla katılım göstereceğine inanıyorum."