Mardin Dumlupınar Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları kuş evleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nın desteğiyle parktaki ağaçlara asıldı.
"Kuşlarında bir yuvası olsun" sloganı ile Mardin Dumlupınar Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları 80 kuş evi, Mardin Karayolu Parkı'nda bulunan ağaçlara asıldı. Kuş evlerinin asılması sırasında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sinan Karahan, Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Serdal Kerkez, Görsel Sanatlar öğretmeni Mesut Aydoğan ve Dumlupınar öğrencileri hazır bulundu.
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Serdal Kerkez, " Görsel Sanatlar öğretmeni Mesut Aydoğan ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bu çalışmayı ilk defa burada yapmaktayız. Doğayı ve canlıları korumak amacıyla "Kuşlarında bir evi olsun" diyerek başlatmış olduğumuz çalışma sadece bununla sınırlı kalmayacaktır. dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sinan Karahan ise öğrencilerin çalışmasının örnek bir çalışma olduğunu belirterek "Hepimizin ortak yaşam alanı olan doğanın yanı sıra içinde bulunan canlıları da korumalıyız. Doğayı ve canlıları korumak amacıyla yapılan bu çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız." şeklinde konuştu.