Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin (HBB) mahallelerde düzenlediği Ramazan etkinlikleri, festival havasında devam ediyor. Etkinliklerin dün akşamki adresi Erzin oldu.

HBB’nin Ramazan etkinliklerinde yer alan Etiyopya akrobasi grubu, tellal, Hacivat ve Karagöz, davul eşliğinde Antakya’nın sokaklarında Hataylıları akşam gerçekleşecek programa davet etti. İlk olarak Erzin'de (Atatürk Caddesi Belediye üstünde), çorba, tavuk sote, pirinç pilavı ve ayrandan oluşan iftar menüsü ikram edildi. İftardan sonra ilk olarak sahneye Karagöz ve Hacivat çıktı ve 7'den 70'e Erzin halkına eğlenceli anlar yaşattı. Ardından sahne alan Etiyopya akrobasi grubu sergiledikleri tehlikeli hareketler ile izleyenlerin nefesini kesti.

Geleneksel Ramazan kültürünü 'Mahallede Ramazan Etkinlikleri' adı altında toplayan HBB, Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun vazgeçilmezleri olan Tuzsuz Deli Bekir, Aşuk ile Maşuk, Kavuklu ile Pişekar ve köçek gösterileri ile Erzin halkına nostalji tadında bir Ramazan gecesi yaşattı.

Erzinlilere sunulan geleneksel gösterilerin ardından, Ahmet Coşkun'un şiir dinletisine müziği ile eşlik eden Volkan Sönmez sahneye çıktı. Sergiledikleri performans ile programa katılanların büyük beğenisini kazanan Ahmet Coşkun ve Volkan Sönmez'e semazen ekibi eşlik etti.