Manisa'da bir caminin çeşmesinden, 13 yıldır teravih namazından sonra şerbet ve limonata akıyor. Cami derneği tarafından yapılan bu uygulamayla Osmanlı'da var olan bir gelenek yaşatılırken günlük 300 litre şerbet ile limonata dağıtılıyor.

Şehir merkezinde 2002 yılında yapılan, Manisa'nın büyükşehir olmasının ardından Şehzadeler ilçesi sınırları içinde kalan Yarhasanlar Camisi'nin çeşmelerinden, hayırseverlerin desteğiyle her yıl olduğu gibi Ramazan boyunca şerbet ve limonata akıyor. Yazın hava sıcaklığının yüksek olduğu şehirde teravih için camiye gelenler, bunlardan içerek serinliyor. Cemaat, çeşmeden şerbet ve limonata almak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Yarhasanlar Camisi Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Burhan Kurtoğlu, bu uygulamayla Osmanlı'da var olan bir geleneği yaşattıklarını söyledi. Sadece Ramazan ayına mahsus olduğunu ve caminin yapıldığı yıldan itibaren aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Kurtoğlu, bu güzel geleneğin hayırseverlerin desteğiyle bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Bilhassa çocukların şerbet ve limonata içmek için yarıştığını vurgulayan Kurtoğlu, "Vatandaşlar, camiye gelip teravih namazlarını kılıyor. Namazdan sonra da şerbetlerini içip serinliyorlar. Bu güzel geleneği 11 yıldır devam ettiriyoruz. Uygulamadan cemaatimiz de çok memnun kalıyor." dedi.

Caminin en eski cemaatlerinden biri olan Çetin Özcanlar (78), 13 yıldan beri hayırseverlerin destekleriyle vatandaşlara ikramlarda bulunduklarını söyleyerek, “Cemaat bize parasını veriyor, bizde teravih namazına gelen vatandaşlara sıcak havalarda soğuk şerbet ve limonata ikram ediyoruz.” diye konuştu. 8 yıldır teravih namazlarını kılmak için Yarhasanlar Camii’ni tercih eden Hasan Sağdıç ise böyle bir geleneğin devam etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.