Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci, gençlerde milli şuur ve Çanakkale’de verilen mücadelenin hangi boyutta olduğunu göstermek için bu zamana kadar 25 bin öğrenciye Çanakkale Savaşı'nı anlattı. Çanakkale Savaşı’nda dedesi de şehit olan Kilci, 3 Mart'ta sona erecek öğrencilere yönelik konferanslardan sonra bin 48 öğrenciyi Çanakkale’ye göndereceklerini belirtti.

Erciyes Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci, Kocasinan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, '100. Yılında Çanakkale Ruhu' konulu konferanslarda öğrencilere Çanakkale Savaşı'nı anlatıyor. Kilci, proje kapsamında yaklaşık 25 bin öğrenciye konferans verdiklerini aktararak, kültür turları çerçevesinde bin 48 öğrenciyi Çanakkale’ye göndereceklerini söyledi. Tarihçi Ahmet Nedim Kilci, bu yıl Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu münasebetle Kocasinan Kaymakamlığı olarak ‘Çanakkale Ruhu’ isimli bir proje hazırladıklarını söyledi. Kilci, "Hazırlanın bu projemiz kapsamında Çanakkale konferanslarımızda 12’inci haftasını geride bıraktık. Proje kapsamında yaklaşık 24-25 bin öğrencimize konferans verdik. Her ayda yaklaşık 6 bin öğrencimize konferans vermeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Proje kapsamında konferanslarının 3 Mart tarihinde sona ereceğini hatırlatan Kilci, "Konferans sonrasında Çanakkale Zaferi'mizin 100’üncü yılına özel düzenlenen Çanakkale gezilerimiz başlayacak. Kültür turları çerçevesinde de bin 48 öğrencimizi Çanakkale’ye göndereceğiz. 13 Mart tarihinde kültür turlarımız çerçevesinde gençlerimiz ilk olarak Çanakkale ruhunu yaşayacak. Sadece bir turistik gezi gibi değil, kültürünü, imanını ve inancını Çanakkale’de yaşayarak geri dönmüş olacak. Bu çerçevede bizlere kıymet veren Kocasinan Kaymakamımız Ali Candan ve Kocasinan Kaymakamlığı çalışanlarına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Lise yıllarından beri Çanakkale’ye sürekli giden Kilci, yılın yarısını neredeyse Çanakkale’deki şehitliklerde geçiriyor. Buraya düzenlenen turlarda aktif görev alıyor. Adeta kendisini Çanakkale’ye adayan tarihçi Ahmet Nedim Kilci, bugüne kadar 20 bin civarında öğrencinin Çanakkale’ye gitmesini sağladı.