Özel Nilüfer Safvet Koleji 'Çanakkale’den Medine’ye Anadolu Gülleri' programı düzenledi. Fem dershanesi konferans salonunda düzenlenen programa birçok davetli katıldı.

Nilüfer Safvet Koleji'nden 170 öğrencinin hazırlayıp sunduğu programda sergilenen tiyatro, şiir, Çanakkale türküleri ve Çanakkale ruhunu anlatan tiyatroları sayesinde öğrenciler, katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı. Programın anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Özel Nilüfer Safvet Koleji Müdürü İsmail Göbül, ''Nilüfer Eğitim Kurumları bünyesinde 1995 yılında 47 öğrencisi ile açılan Safvet Koleji ilk mezunlarını 2001 yılında vermiş olup, bu yıla kadar binlerce öğrenciyi mezun etmiştir. Mezun olan öğrencilerimiz İnegöl, Bursa veya Türkiye'nin farklı illerinde üniversite okumakta veya resmi ve özel sektörde faaliyet gösteren firmalarda çalışmaktadırlar. Nilüfer Safvet Koleji olarak öğrencilerimizin başarısında, geleceğinde ve kültürel seviyesinde etkili olacağını düşündüğümüz birçok etkinlik düzenledik. Bu etkinlik, Çanakkale Savaşları'nda yaşanan atmosferi gençlerimize hatırlatmak ve tattırmak, şehitleri minnet ve şükranla yad etmek istedik." dedi.

İsmail Göbül, destan yazmış Mehmetçiğin Çanakkale Savaşları'nda göstermiş olduğu özveriyi kavrayabilmek, onları hatırlayabilmek ve o günün anlam ve önemini anlatabilmek için programı düzenlediklerini ifade etti.

Yapılan konuşma ve gösterilerin sonunda ana sınıfı öğrencileri dahil, dönem içerisinde manevi değerler eğitimi alarak hedeflerine ulaşan öğrencilere ödül ve hediyeler verildi.