Canik Başarı Üniversitesi ülkemize 'Cittaslow' yani 'Sakin Şehirler' projesini kazandıran Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i konuşmacı olarak Samsun’a davet etti.

Konuyla ilgili olarak Canik Başarı Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Kalpaklı yaptığı açıklamada, “Tunç Soyer Bey 'Sakin Şehirler' hareketini Türkiye’ye taşımış ve yayılmasını sağlamıştır. Bu amaçla kendisini üniversitemize davet ederek, mimar adaylarına ve kamuoyuna Sakin Şehirler modeli hakkında bilgiler sunması için imkan sağlamış olacağız. 6 Mart Cuma günü saat 10.30’da Canik Başarı Üniversitesi Fehmi Yıldız Kongre ve Kültür Merkezi konferans salonunda başlayacak olan konferansa herkesi davet ediyoruz.” dedi.

Kentlerin kendi kimliklerine sahip çıkarak küreselleşme sonucu ortaya çıkan, kentlerin birbirine benzemesinin ve aynılaşmasının önüne geçilmesi maksatıyla oluşturulan 'Cittaslow' yani 'Sakin Şehirler' projesinin dünyanın 28 ülkesinde 182 üyeye sahip olduğunu aktaran Ümit Kalpaklı, "Kentlerin yönetilirken yerel yemeklerine, yöresel mimarisine, geleneklerine, göreneklerine, zanaatlarına, esnafına sahip çıkılması ve desteklenmesi, birliğin üye kentler için ortaya koyduğu kriterler vasıtasıyla sağlanmaya çalışılmakta." ifadelerini kullandı.