Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde binlerce canlıya ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nü sokakta kutladı.

Doğal yaşam alanlarında sokak hayvanlarına aşılama ve beslenme takibi yapıldı. Hayvan Hakları Evrensel Bildirisi’ndeki “Bütün hayvanların insanlarca gözetilme, bakılma ve korunma hakları” ifadesine uygun olarak çalışmalarını yürüten Çankaya Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yasayan sahipsiz hayvanların bakım ve tedavilerini sürdürüyor.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde profesyonel eğitmenler tarafından verilen davranış ve sosyal uyum programları sonrası doğal yaşam ortamlarına bırakılan sahipsiz sokak hayvanlarının daha sonraki takipleri de yapılıyor.

AŞILI KUTLAMA

Çankaya Belediyesi, hayvan severler ve dernekler işbirliğinde Dünya Hayvan Hakları Günü’nü sokakta kutladı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı uzman ekipler, 3 -4 Ekim günlerinde ilçenin farklı bölgelerinde sokak hayvanlarının periyodik aşılarını ve beslenmelerinin takibini yaptı. Hayvanların doğal yaşam alanlarında yürütülen çalışmalar kapsamında beslenme takibinin yanı sıra kuduz ve karma aşı yapılırken parazitlere karşı da önlemler alındı.