Çankaya Belediyesi dayanıklılığı ve ekonomik olma özelliği ile tercih edilen renkli desenli asfalt kaldırım uygulamasını ilçenin birçok yerinde artırarak devam ediyor.

Belediye, okulların açılmasına kısa bir süre kala trafik yoğunluğu artacağından trafiği aksatmamak için çalışmalarına hız verdi. Mevsim şartlarına göre yaz aylarının son günlerinde çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, dünya kentlerinde örnekleri görülen ve 'Çankaya Kaldırımı' ile markalaşan renkli desenli asfalt kaldırım uygulamasını Çankaya’nın tüm sokaklarına yaymak için hızla çalışıyor.

11 MAHALLEDE AYNI ANDA ÇALIŞMA

İlk defa Gaziosmanpaşa Kırçiçeği sokakta uygulanan ve vatandaşların beğenisini kazanan renkli desenli asfalt kaldırım uygulamasında ekipler, Öncebeci, Çamlıtepe, Bayraktar, Anıttepe, Yücetepe, Gaziosmanpaşa, Yukarı Bahçelievler, Emek, İlkadım, Muhsin Ertuğrul ve Doğuş mahallelerini kapsayan 30 sokak ve caddede yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in asfalt hedefini iki katına çıkarmasının ardından çalışmalarına hız veren ekipler, kış ayı gelmeden ilçede bulunan 400’e yakın sokağın renkli desenli asfalt kaldırıma kavuşması için çalışmalarına devam ediyor.