Muharrem ayında tutulan 'Yas-ı Matem' orucunun ardından Çankaya Belediyesi Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi'nde Aşure Lokması paylaşımı gerçekleşti. Aşure Lokması gününe CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz, Murat Emir, CHP Ankara İl Başkanı Adanan Keskin, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda Alevi örgütleri temsilcisi katıldı.

Aşure Lokması duası yapılmadan önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tüm inançlara, siyasal düşüncelere ve toplumsal kesimlere hiç kimseyi ötekileştirmeden eşit hizmet ürettiklerini belirterek, acıda da sevinçte de birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya çaba gösterdiklerini söyledi.

KARDEŞLİK ZULMÜ YENECEK

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ramazan ayında binlerce vatandaşa iftar hizmeti verdiklerini hatırlatarak, "Aşure, zulme karşı direnişi temsil ettiği kadar kardeşlik ve barış çağrısıdır. 'İncinsen de incitme' diyen Alevi felsefesinin haksızlıklara karşı mücadelesinin yöntemi barış ve kardeşliği geliştirmektir. Bugün de bizler kardeşliği, eşit yaklaşımı ve adaletli hizmeti ne kadar çok geliştirebilirsek, zulmü de o kadar yenmiş olacağız" diye konuştu.

Alevi dedelerince günün anlamı üzerine yapılan konuşmalar ve aşure duasından sonra, aşure ikramıyla devam eden etkinlik, ozanların seslendirdiği Alevi deyişleri ile sona erdi. Çankaya Belediyesi Cemevi’nde ikramda bulunduğu aşurenin yanı sıra Muharrem Ayı içerisinde vatandaşlara, 40 bin kişilik aşure malzemesi de dağıttı.