Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, görme engellilerin yararlanacağı web tasarım kursunun açılışını yaptı. Kurs sonunda, web tasarımı öğrenen 8 görme engelli vatandaşa istihdam olanağı da sağlamış olacak.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (Çankaya GESK), spordaki başarısı ve üniversite ile KPSS sınavlarını kazandırdığı 'engelsiz dershane'den sonra şimdi de web tasarım kursu ile görme engellilere iş kapısını aralıyor.

Çankaya Belediyesi, Türkiye İş Kurumu ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen web tasarım kursunun önemli bir hizmet olduğunu kaydeden Taşdelen, “Belediyelerin asli görevi esas işlerinin yanı sıra vatandaşlara sosyal destek vermektir. Engeli olan arkadaşlarımızın yanında olmaktan ve başarılarına şahit olmaktan mutluluk duyuyorum, onlara destek olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

8 adayın başladığı web tasarım kursunun açılışını Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin ve Çankaya GESK Başkanı Yusuf Sayyıdan ile birlikte yapan Alper Taşdelen, “Kulübümüz takdir ettiğimiz önemli işler yaparak göğsümüzü kabartıyor. Futbol takımımız da Avrupa’dan şampiyonlukla döndü. Biz sizlere destek olmaya sizler de madalyalarla dönmeye devam edeceksiniz.” diyerek teşekkür etti.

BAŞKAN’A 'TOP'LU TEŞEKKÜR

Desteklerinden dolayı Alper Taşdelen’e teşekkür eden Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, görme engelli futbolcular için Ahlatlıbel Tesislerinde yapılan sahanın, Avrupa Şampiyonası maçlarının yapıldığı İngiltere’deki sahadan daha kaliteli olduğunu ve bunun hem antrenmanlarda hem de maçlarda kazanç sağladığını belirtti.

İyi bir futbol sahası bulunmasının kendilerine Çankaya olarak yurt dışında gurur yaşattığını dile getiren Çankaya GESK yöneticileri de Çankaya Belediyesi’nin kulübe verdiği desteğin diğer belediyelere de örnek olduğunu belirterek, “Çankaya Belediyesi’nden başka tesisimiz yok. Hedefimiz sizin de desteğinizle Brezilya Rio’da yapılacak olimpiyatlardan da madalyayla dönmek” şeklinde konuştu.

Çankaya GESK’in çeşitli dallarda 35 milli sporcusu olduğunu belirten Kulüp Başkanı Yusuf Sayyıdan, Alper Taşdelen’e şampiyonluk anısına görme engellilerin futbol topunu hediye etti. Sayyıdan, katkılarından dolayı Taşdelen’e bir de plaket sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışına çelenk gönderdiği web tasarım kursu bir buçuk ay sürecek. Eğitim sonunda sınava tabi tutulacak adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası almaya hak kazanarak İŞ-KUR desteğiyle işe girme imkanı bulacaklar.