2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri sahiplerini buldu. Çankaya Belediyesi’nin Ankara’ya kazandırdığı ‘Biyolojik Gölet’ projesi Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

13 üye belediyenin 43 projeyle başvurduğu ‘Sağlıklı Kentler Birliği 2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri’ yarışması sonuçlandı. Sosyal sorumluluk kategorisinden 19, sağlıklı şehir planlaması kategorisinden 6, sağlıklı yaşam kategorisinden 6 ve sağlıklı çevre kategorisinden 12 proje jüri tarafından değerlendirildi. Başkanlığını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş tarafından yapılan büyük jürinin, 43 projeyi incelemesinin ardından Çankaya Belediyesi’nin ‘Doğal-Biyolojik Gölet/Çanserapark’ adlı projesi jüri özel ödülüne layık görüldü.

BİYOLOJİK GÖLET

Ankara’ya, Çankaya Belediyesi’nin kazandırdığı Biyolojik Gölet ilk olarak Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesisleri’nde yaşama geçirilmişti. İkincisi Çansera’da yapılan Biyolojik Gölet, görsel güzelliğinin yanı sıra doğallığıyla da dikkat çekiyor. Hiçbir kimyasal madde kullanılmadan su bitkileri ve yararlı mikroorganizmalar sayesinde suyunu arıtarak temiz kalma özelliğine sahip olan sistem, şehrin içine doğadan bir parça sunarak eko sisteme de katkı sağlıyor.

Özel ödüle layık görülen Çankaya Belediyesi, Ekim ayında Osmaniye'de Kadirli Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak ‘Sağlıklı Şehirler Konferansında’ düzenlenecek törende ödülünü alacak.