Çankırı Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi) tarafından uygulanmakta olan; 'Avrupa Mutfağında Neler Var?' isimli AB projesi kapsamında Çankırı’dan 15 öğrenci 4 öğretmen Romanya’da mesleki eğitim çalımlarında eğitim görüyor.

Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personelinin Öğrenme Hareketliliği Faaliyetleri kapsamında, 2014 Teklif Çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen proje çerçevesinde, Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında öğrenim gören; 15 öğrenci, 4 öğretmen refakatinde uygulamalı mutfak eğitimine katılıyorlar.

Romanya’nın Piatra-Neamt kentinde bulunan ortak okulda; 15 günlük sürede Avrupa mutfağı konusunda eğitim çalışması yürütecek olan öğrenci ve öğretmenleri, Romanya’nın tarihi ve turistik yerlerini de görme şansı buluyorlar.

Piatra-Neamt kentine yakın olan ve Praid kasabasında bulunan Tuz Mağarasını’da ziyaret eden ekip, Çankırı'da bulunan tuz mağarasıyla benzer özellikler taşıyan ve turizme açılacak olan mağaraya benzer bir mekanı görme şansı bulduklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Ekip 11 Nisan 2015 tarihinde çalışmalarını tamamlayıp yurda dönecekler.