Çankırı Engelliler Derneği (ÇEN-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Selami Deveci, engelliler haftasını buruk bir şekilde kutladıklarını ifade ederek, "Kurum ve kuruluş müdürleri baskı altına alınıyor" dedi.

Deveci, “Biz engelliler için kimler nerede program düzenliyorsa orada olmak istiyoruz. Ama bizim üzüntümüz şu Çankırı merkezinde 1.800 tane engelli arkadaşımız çalışıyor. Biz şunu istiyoruz eğer ki birileri bizler için bir şeyler düzenleyecekse hep beraber yapalım kamuda çalışan arkadaşlarımız da katılsın esnaflarımızda katılsın. Ama Kırkevler’de ki zihinsel engelli kardeşlerimizi, Eldivan’da zihinsel özürlü kardeşlerimizi birileri alıp getirip de sadece engelliler adına bir şeyler düzenliyormuş gibi şov yapmanın hiçbir anlamını da kabul etmiyoruz. Engelliler için bir şey yapılacaksa hepsi ile yapılmalı, sadece şov, gösteri yapılmamalı kurum ve kuruluş müdürleri baskı altına alınmamalıdır.” dedi.

Engelliler üzerinden şov gösteriş yapıldığını ifade eden Deveci, “Birilerinin engelliler üzerinden şov ve gösteriş yapmasına biz gerçekten üzülüyoruz. Engelliler için düzenlenen bir programda bana söz hakkı verilip kürsüye çıktığım sırada Çankırı Belediye Başkanımızın rahatsız olması bizi derinden üzmüştür. Biz herkesi seviyoruz. Birileri de bizi sevsin istiyoruz. Seçimler de ben herkesin belediye başkanı olacağım diyen belediye başkanı seçildikten sonra birilerinin belediye başkanı oluyor. İktidar gücünü arkanıza alarak, oturduğunuz makama güvenerek hiçbir zaman bizleri karşınıza almayın. Her yıl engelliler günü düzenleniyor. Ama engelliler konuşturulmuyor. Biz bu konuya bir türlü anlam veremiyoruz. Bunun altında yatan benim şahsım ise ben bu dernekteki yönetim kurulundaki arkadaşlara ve engellilerimize engel olmamak için çekilebilirim. Ama ben seçimle gelmiş bir insanım birileri benim şahsımı bahane ederek engelliler üzerinden bir şeyler yapmaya asla ve asla kalkmasın.” diye konuştu.

"11 yıldır görevde olan Belediye Başkanı İrfan Dinç sadece 10 tane akülü araba vermekle övünüyor" diyen Deveci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir tekerlekli sandalye vermek için basını, medyayı karşına çağırıp orada o insana eziklik yaşatmanın bir anlamı yok. Özürlüler üzerinden hiçbir kimsenin şov yapmasına bu zamana kadar müsaade etmedik. Şimdide etmeyeceğiz. Özürlüler için bir şeyler yapılacaksa önce kaldırımlara yapılan sarı bantları, kaldırımları ve belediye sarayı yazdığı o sarayın içerisindeki asansörleri ve klozetli tuvaletlerini düzenlesin. Özürlüye en güzel yapılacak hizmet budur. Bizler böyle düşünüyoruz. Hiçbir zaman kimseyle karşı karşıya gelmek istemedik istemiyoruz. Ama özürlüler üzerinden şovmenlik yapanlara müsaade etmedik etmeyeceğiz de her yıl özürlüler günümüzde burukluk yaşıyoruz."