21 Mayıs 2014 Çarşamba akşamı Galatasaray Lisesi önünde toplanılarak Odakule önünden meşalelerle yürüyüşe geçilecek.Saat tam 21.00 de Rusya konsolosluğu önünde olunacak ve Çerkes Dernekleri Federasyonu adına 21 Mayıs Soykırım ve Sürgün Yolunda Kaybettiklerimiz anısına basın açıklamasında bulunulacak.

Aradan 150 yıl geçmiş olsa da;
Acılarımız taze, 
Gözyaşlarımız kurumadı,
Vatan hasretimiz dinmedi,
Sürgün ağıtları dilimizden düşmedi...
Büyük Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 150. yılında,
''insanlık tarihinin en acımasız sürgün ve soykırımını yaşayan bir neslin temsilcileri olarak''
Sürgün ve Soykırım'ı unutmadığımızı, asla unutturmayacağımızı muhatabımıza haykırmak için,
21 Mayıs 2014 Çarşamba 21.00'da Rusya Konsolosluğu önündeyiz!

Çerkeslerin acısını paylaşmak isteyen ve söz konusu trajik sürecin yıl dönümünde ''Çerkesler yalnız değildir!'' diyen tüm Çerkes dostlarını aramıza bekliyoruz... 

Not: 
Çerkes Dernekleri Federasyonu-Çerkes Fed olarak, bu etkinliği yapma amacımız,
''21 Mayıs'ın her kesimi kucaklayacak şekilde anılması, günün tam gününde hafızalarda köklü bir şekilde yer bulması'' dır.

Söz konusu tarihten önce veya sonra yapılacak 21 Mayıs ile ilgili programlara katılım konusunda olumsuz bir duruşumuz olmadığı gibi, yapılacak tüm programları önemsiyor ve bu programlara katılım konusunda camiamızı bilgilendirici çalışmalar içinde bulunacağımızı deklare ediyoruz.

Çerkes Fed olarak kurumlarımızın bu yöndeki diğer çalışmalarına katılım konusunda hassasiyet içinde hareket edeceğiz, duyurusu daha sonradan yapılacak olan 21 Mayıs'a özel başka çalışmalar ile bu süreci hepimize yakışır verimli bir sürece dönüştürme gayretinde olacağız.

Geçen yıl olduğu gibi; tüm gruplar-kurumlar kendi pankart, döviz ve afişleri ile bu programa katılabilir.


ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU