Kanal D'de yayınlanan 'Vatanım Sensin' dizisinde Çerkes Ethem'in abisi Reşit Bey'i hain olduğu için öldürmesi çerkes halklarını öfkelendirdi. Dünyanın dört bir yanından yüz binlerce çerkes tepki gösterirken ünlü çerkeslerden ses çıkmadı. Bu durum Çerkesleri çok üzdü.

Kanal D'de yayınlanan 'Vatanım Sensin'in geçen haftaki bölümü ortalığı birbirine kattı. Oldukça olaylı geçen o sahnede; 'Dağıstanlı', İngiliz casusu olduğu ve vatanına ihanet ettiği için abisi 'Refik'i öldürdü. Çerkesler, bu sahneyi gördükten sonra diziye büyük tepki gösterdi.

Çünkü dizide gösterilen zamana göre, 'Dağıstanlı' karakterinin aslında Çerkes Ethem olduğu, öldürdüğü abisi 'Refik Bey'in de milletvekili Reşit Bey olduğu görülüyor. Reşit Bey'in kızı ve Çerkes Ethem'in yeğeni olan 82 yaşındaki Güner Kuban, dizide Çerkes Ethem'in vatan haini olarak gösterildiği gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu.

Çerkes Ethem ve Reşit Bey'in 30 Mayıs 2016'da TBMM'nin aldığı kararla vatan haini olmadıkları ispatlanmıştı.

Kanal D'de yayınlanan bu olay Çerlesleri çok üzdü. Sosyal medyada örgütlenen binlerce çerkes bu duruma tepki gösterdi. Ancak Çerkeslerin her ortamda sahip çıktıkları ve destekledikleri Çerkes Ünlüler bu hakarete sessiz kaldı. Oysa Çerkes olmakla övündüklerini iddia eden Çerkes Ünlüler Vatanım Sensin dizisindeki skandal sahneye tepki göterselerdi Çerkeslerin tepkisi daha güçlü bir duruma gelebilirdi.

İŞTE YAŞAYAN ÇERKES ÜNLÜLER

Çerkes Ünlülerin olaya karşı duyarsız ve tepkisiz kalması sosyal medyada da çok sayıda çerkes tarafından eleştirildi.

Hatta Çerkes Dernekleri'nden de konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Bazı kullanıcılar Çerkes Derneklerine de konuya duyarsız kaldıkları için tepki gösterdiler.