Genişletilmiş olarak yeniden basılan tarihi Çerkesya haritasını (70*100 ebatında) Türkiyede ki tüm derneklere, kurum ve gruplara, ayrıca münferit olarak isteyen herkese dağıtacak olan Çerkesya Yurtseverleri ilk ziyaretlerini Maltepe Çerkes Derneğine yaptı. Çerçevelenmiş Çerkesya haritası dernek başkanı Murat Özden ve yönetim kuruluna takdim edilerek harita hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Daha sonra yeni açılan derneğin vizyonu ve çalışmaları hakkında bilgi edinildi.

Dernek başkanı Murat Özden, Maltepe Çerkes Derneğinin yeni bir kurum olduğunu, bulundukları lokasyonda böyle bir derneğin ihtiyacının hissedildiğini, çevrede ki Çerkes nüfusunun dernek çalışmalarına aktif olarak katılmaya başladığını belirtti. Çerkes- Rus savaşında ölenler anısına Maykop Kale Khase'nin başlattığı "Jame Ğawun" etkinliklerinin devamının Maltepe meydanında yapıldığını söyleyen Özden, "Jame Ğawun" etkinliğinin devam edeceğini, aktif ve ulusal-siyasi bir dernek profili çizeceklerini sözlerine ekledi.

Çerkesya Yurtseverleri ve Maltepe Çerkes Derneği yöneticileri daha sonra gündemde ki konular üzerine görüş alışverişinde bulundular. Özellikle Çerkeslerin Ulusal günlerinde ki etkinliklerinin daha görünür ve kolektif organize edilmesi konusunda fikir birliğine varılan görüşmelerin, periyodik olarak tekrarlanması kararlaştırıldı. Ayrıca dernek üyelerine dağıtılmak üzere 100 adet tarihi Çerkesya haritası dernek yöneticilerine teslim edildi.