Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği, kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve sürgünün yıldönümü sebebiyle organizasyon düzenledi.

Çerkez kadınlar 20-21-22 Mayıs tarihlerinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Bağışı merkezinde devam edecek kampanya kapsamında herkesi kan bağışına bekliyor.
Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Bedriye Uğur, “Bizim 21 Mayıs 1864 büyük Çerkez sürgününün 150 yıl dönümü. Biz acımasızca yaşadığımız soykırımı anmak için bu yola çıktık. Kendi acımızı yaşarken başka acıları da fark edelim ve fark ettirelim istedik. Türkiye'nin kanayan en büyük yarasıdır. Kadına şiddet bizde kadın derneğiyiz. Bu seneki sürgün yıldönümüzde kadına şiddeti işlemek istedik. "Kadına şiddeti yaad ederken, kana ihtiyacı olan başkaları için de faydamız olsun" diye düşündük. Bu projede kadına şiddeti ve kendi sürgünümüzü anıp bu acılardan bir fayda çıkarımı yapmaya çalıştık. Üç günde 700-800 ünite kan bağışı hedefliyoruz” dedi.

Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise, “Kan verip ihtiyacı olan insanlara yardımda bulunmak çok güzel bir duygu, bir hayat kurtara bilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.