Batman Çevre Gönüllüleri Derneği 7 Haziranda yapılacak olan seçimde yüksek ses ve bayraklar konusunda siyasi parti temsilcilerinden duyarlılık bekliyor.

Bu konuda siyasi parti temsilcilerinin çevreye duyarlılık göstermesi talebinde bulunan Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri İl Seçim Müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulundu.
Dernek Başkanı Recep Kavuş ile bazı dernek üyeleri İl Seçim Müdürü Şirin Korhan’ı ziyaret ederek bu konuda kendilerine destek istedi.
Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Kavuş, 7 Haziranda yapılacak Genel seçimlerde çevre ses ve gürültü kirliliği oluşmaması için yüksek seçim kuruluna siyasi partilerin uyarılması ve bu konuda hasası davranmaları için 7 madden oluşan bir dilekçe verdiklerini belirtti.

Seçim süreçlerinde hem gürültü kirliliği hem çevre kirliliğinin yoğun bir şekilde yaşandığını belirten Kavuş, şunları kaydetti:
“Biz yasalar çerçevesinde siyasi partilerin propaganda haklarını kullanmalarına karşı değiliz ancak bunu yaparken hem çevreye hem de doğaya ve insanlara zarar vermemeleri rahatsızlığa yol açmamalarını istiyoruz. Bizim temennimizde bu yöndedir. Bu seçim arifesinde attığımız adım bütün Türkiye’de uygulanır ve bütün kentlerimizde uyguların ve demokratik ortamda temiz bir seçim olur aynı anda biz bu temennilerimizi Batman il seçim kuruluna bildirdik il seçim kurulu Müdürümüzden de bu yönde gerçektende çok olumlu bir şekilde karşılandık. Kendileri de bu süreçte siyasi partilere bu mevzuata uymaları noktasında kendileri ile bir toplantı yapacaklarını ve sürekli bu yönde kendilerine uyarılarda ve duyarlılık göstermeleri konusunda uyaracaklarını, siyasi partilere yazılı olarak ta bilgilendirmede bulunacaklarını söylediler.”

Bu çalışmanın olumlu sonuçlar vermesi temennisinde bulunan Kavuş, “ Umarım bu girişimlerimiz bu çabalarımız bu niyetimiz olumlu sonuçlanır ve temiz seçim olur. Seçimlerde aşırı bir tüketim oluyor bayrakla seçim kazanılmıyor. Geçen seçimlerde gördük çok bayrak asmak çok gürültü çıkartmak ne yazı ki sonucu ciddi bir şekilde etkilemiyor. Siyasi partiler çevreci projelerle adımlar atmalılar. “diye konuştu.