Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Elbistan Kaymakamlığı, Elbistan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik kapsamında, Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, Pınarbaşı mesire alanına kadar yürüdü, alanda çevre temizliği yaptı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayim Ata, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, çevrenin, insanların diğer canlılarla birlikte yaşadığı, birbirleri ile etkileşim içerisinde oldukları, birbirlerine tesir ettikleri bir ortam olduğunu söyledi.

Çevre konusunda kimse kimseden bir şey beklemeden koruma ve temiz tutma anlamında yapabileceği ne varsa onu yapması gerekitiğini vurgulayan Ata, şunları kaydetti: "Hepimizin yapabileceği küçükte olsa bir şeyler var. Çevremiz için güzel şeyler yapabiliriz. Çevreyle ilgili yapılması gereken işlerin hemen yapılması gerekiyor. Çünkü bu işin geri dönüşümü yok. Bu nedenle herkesin çevreyle ilgili konularda hassasiyet göstermesi lazım."

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman da bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturduğunu ifade etti.

Son 300 yıldan beri bilim ve teknolojide önemli bir ilerlemenin olduğunu anımsatan Ata, "Ulaşım ve iletişim araçlarında müthiş bir gelişme oldu. Fakat bu konforun bir bedeli var. Bu gelişmenin karşılığında çevresel kaynaklar kirletildi. Bugün ki etkinliğin amacı da bu türlü çevresel felaketlere dikkat çekmektir. Genç nesillerde çevre bilinci oluşturmak ve davranışlarını değiştirmekti" diye konuştu.