Erzincan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan 400 civarında tutuklu ve hükümlüye, Şehit Pilot Teğmen Serkan Sağır Güzel Sanatlar Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa kültürel ve sosyal amaçlı bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte ilk önce Şehit Pilot Teğmen Serkan Sağır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan resimlerden oluşan sergi gezildi. Sergiyi gezen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir ve diğer yetkililer öğrencilerin yapmış olduğu resimler hakkında bilgiler alarak beğenilerini ifade etti. Şehit Pilot Teğmen Serkan Sağır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından konser verildi. Cezaevi çok amaçlı salonunda gerçekleşen etkinlikte hükümlü ve tutuklular, yaklaşık bir saat boyunca öğrencilerin seslendirdiği şarkılara ritim tutarak ve oynayarak eşlik etti. Konserin son bölümünde sahne alan bazı tutuklu ve hükümlülerin söylediği türküler dinleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinliğin üçüncü bölümünde ise Halk Eğitim Merkezi tiyatro grubunun hazırladığı mini skeçlerden oluşan tiyatro gösterisi sergilendi.

Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, etkinliği gerçekleştiren öğrencilere teşekkür etti. Aldemir, "Artık eskisi gibi cezaevlerinde koğuşta kal sistemi kalmadı. Mahkûmlar, koğuşta kalmalarının yanı sıra, her türlü konularda bilgilendirilirken, kültür, sanat, el becerileri gibi sosyal, sanatsal faaliyet ve etkinliklere de katılıyor." dedi.

Hayatın acı gerçeklerle dolu olduğuna vurgu yapan Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, "Herkesin başına ister istemez kötü şeyler gelebiliyor, insanlar zor duruma düşebiliyor. Sonuçta insan kaderini yaşıyor. Bu çerçevede bu tür faaliyetlerin anlamı bir kez daha ortaya çıkıyor. Olan olmuştur, geçen geçmiştir. Önemli olan bundan sonraki hayata umutla sevgiyle ve güvenle bakmaktır. Burada geçirilen her zamanın da kıymetli geçirilmesi gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, program sonunda Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir’e Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu bir tablo hediye edildi.