Kırşehir SEVA Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ve Son Peygamber Platformu İl Temsilciliği tarafından Hz. Muhammed’in tanıtılması ve öğretilerinin kolay bir şekilde yaygınlaştırılması amacıyla Kırşehir’in halka açık mekânlarında 'Çizgilerle Hadis-i Şerif' sergisi düzenleniyor.

Son Peygamber Platformu İl Temsilcisi Abdurrahman Dağıstan serginin açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Peygamberimizi örnek almayı, onun güzel ahlâkı ve uygulamalarından davranış modelleri çıkarmayı; O'nun sahip olduğu ahlaki faziletlerin hayata geçirilmesi, getirmiş olduğu dinî zihniyetin benimsenmesi ve gelişen olaylar karşısında onun almış olduğu tavırlara benzer tavırların sergilenmesi çerçevesinde Hz. Peygamberi Kur'an-ı Kerim zenginliği ile yeniden tanımaya ve tanıştırmaya yönelik bu anlamlı faaliyeti Kırşehir’imizde gerçekleştirdik. İnşaallah bundan sonrada Kırşehir’in manevi ve kültür atmosferine katkıda bulunmaya devam edeceğiz”

Serginin ilki hafta sonu 4-5 Temmuz’da 2 gün boyunca Cacabey Camii karşısında açılmıştı. Halkın sergiye olan yoğun talebi üzerine 7-8 Temmuz tarihlerinde Cacabey meydanında, 14-15 Temmuz'da yeni otogarda, 18-19-20 Temmuz'da ise Kentpark’ta açılacak. Daha sonraları ise okullar ve Ahi Evran Üniversitesi'nde de sergilenmesi planlanıyor.