Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 4'üncüsünü düzenlediği Çocuk Şenliği başladı. İlde ilköğretim çağındaki 60 bin çocuğun katılacağı şenlik Denizli Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı'nda başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği şenliğe otobüslerle getirilen çocuklar, animatörler eşliğinde doyasıya eğleniyor. Çuval yarışı, ip çekme, can gibi geleneksel oyunlar oynayan çocuklar şişme oyun parklarında doyasıya eğlenme imkanı buluyor. Büyükşehir ile birlikte etkinliğin kapsamını geçen yıl genişleten Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yine tüm ilçelerde bulunan ilköğretim çağındaki çocukları şenliğe dahil ediyor.

Şenliğe katılarak çocukların eğlencesine ortak olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da oyunlara eşlik etti. Zolan, ip çekme yarışında çocuklarla birlikte mücadele verdi. Çocuk şenliğinde 40 bin merkez, 20 bin ilçeler olmak üzere toplamda 60 bin çocuğu ağırlayacaklarını ifade eden Zolan, "Çocuklarımız burada eğlenerek çocuk olmanın güzelliklerini yaşayacaklar. Belki de ilk kez bu oyuncaklarla oynamış olacaklar. Onların enerjilerini atmalarını sağlamak ve güzel örnekler göstermemiz lazım. Gerçekten her birinin ışıl ışıl gözleri parlıyor. İnşallah onların ve bizim geleceğimiz daha iyi olacak. Onun da alt yapısına böyle etkinliklerle katkı sağlamak istedik. İnşallah çocuklarımız ve anne, babaları mutlu olur. Öğretmenlerimiz ve görevlilerimizin de yer aldığı etkinlikte inşallah bir olumsuzluk yaşamadan çocuklarımız gönüllerince eğlensinler." dedi.