Pazarcık ilçesinde, geçirdiği kaza sonucu engelli kalan baba ile kalp hastası anne, lösemiye yakalanan çocuğunu tedavi ettirebilmek için mücadele ediyor.

Babanın 3 ayda bir aldığı engelli aylığıyla geçinmeye çalışan 10 kişilik aile, artan sağlık masrafları nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Baba Hasan Horan 1996'da geçirdiği trafik kazasında bir ayağını kaybedince yüzde 60 iş göremez raporu verildi. Anne Fadime Horan'a da 2002'de göğüs ağrısıyla başvurduğu hastanede kalp yetmezliği teşhisi konularak, yüzde 40 iş göremez raporu verildi.

Ekonomik sıkıntı yaşayan aile, 2011'de 28 yaşındaki Özmen Horan'ın lösemi hastalığına yakalanmasıyla zor günler yaşamaya başladı.

Anne Horan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kan kanseri hastalığına yakalanan oğlunun tedavisini yaptırmakta zorlandıklarını söyledi.

Oğlunun lösemiye yakalanmasıyla kendi dertlerini unuttuklarını dile getiren Horan, tek dileklerinin çoğunun sağlığına kavuşması olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Eşim 18 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu bir ayağını kaybetti. O günden beri 8 çocukla yaşam mücadelesi veriyoruz. Ben de kalp hastasıyım. Çalışacak durumda değilim. Oğlum da lösemiye yakalanınca iyice sıkıntıya düştük. Her hafta özel araçla oğlumu Gaziantep'e tedaviye götürüyoruz. Artık maddi anlamda bittik. Yardım istemeye dilim varmıyor ama durumumuz budur."

Çocuğunun gözünün önünde eriyip gitmesine yüreğinin dayanamadığını dile getiren Horan, çocuğunun sağlığına kavuşacağı günü umutla beklediğini kaydetti.

Baba Hasan Horan da ailede çalışan kimsenin olmadığını ifade etti.

Üç ayda bir aldığı  aylıkla geçinmeye çalıştıklarını dile getiren Horan, oğlunun tedavisi için hayırseverlerin desteğini beklediğini belirtti.

- İmkansızlık nakli engelliyor

Özmen Horan da daha önce kardeşinden alınan ilikle nakil yapıldığını söyledi.

İkinci naklin diğer kardeşinden yapılacağını ancak bunun için Gaziantep Tıp Fakültesinde tedavi görmesi gerektiğini belirten Horan, maddi durumları olmadığı için tedavisini yaptıramadıklarını ifade etti.

Kendisine yardım eli uzatılmasını isteyen Horan, "Ben de artık iyileşip arkadaşlarım gibi eski işime devam etmek istiyorum" dedi.