Berlin Alperen Ocakları’nın düzenlediği “Aile içinde sanal sorunlar” konulu seminere katılan psikolog baş komiser Ahmet Okur, özellikle çocuk ve gençlerde ebeveynlerin sınırları belirleyici tedbirler alması gerektiğini söyledi.

Okur “İnternet bağımlılığına yakalanan çocuklara, ebeveynlerin ilk önce örnek olması daha sonra da onlarasınırları olduğunu tatlı-sert şekilde öğretmeleri gerekiyor.” dedi.

İnternet bağımlılığının uzmanlarca tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık olduğunun altını çizen Psikolog Başkomiser Ahmet Okur şunları söyledi: “Birçok ailede yoğun olarak görülen internet bağımlılığı, zamanla bireyleri asosyal hale getiriyor. Asosyal hale gelen kişiler de sorumluluk almaktan kaçar hale geliyor. Bu kişiler konsantrasyon bozukluğundan, motivasyon bozukluğuna, ortopedik rahatsızlıklardan göz rahatsızlıklarına kadar sağlık problemlerinin yanı sıra çağımızın hastalığı kabul edilen depresyona da yakalanabiliyorlar.”

Özellikle çocuk ve gençlerde ebeveynlerin sınırları belirleyici tedbirler alması gerektiğini vurgulayan Okur, “Evdeki yaşam koşullarının uygun olmaması, ailede interneti çok kullanan anne veya baba olması, aile içi şiddet, parçalanmış ve boşanmış aileler, aile içinde gencin özdeşlik kuracağı bir bireyin olmaması gibi nedenlerden dolayı internet bağımlılığına yakalanan çocuklara ebeveynlerin ilk önce onlara örnek olup daha sonra da onlara tatlı-sert sınırları olduğunu öğretmeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Berlin Alperen Ocakları Başkanı Adem Karaca ise,“Son derece faydalı bir seminer oldu. Özellikle eğitim konusunda seminer taleplerinin gelmesi bizi son derece memnun etti. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda seminerlerimize devam edeceğiz.” dedi.