Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği ve Adana Gündoğdu Koleji (AGK) Öğrenci Meclisi’nin hazırladığı örnek sosyal sorumluluk projesi ile çölyak hastası çocuklara sürpriz doğum günü partisi yapıldı.

‘Çölyak doğum günü kutlamasına engel değil’ sloganı ile yapılan partiye hasta çocuklar aileleri ile birlikte katıldı. Partide çocuklara glutensiz yaş pasta ve kurabiye ikram edildi.

AGK Öğrenci Meclisi Başkanı Dila Yertut, amaçlarının çölyak hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Dila Yertut, “Adana'da ilk defa gerçekleştirdiğimiz ‘Çölyak Hastalarımıza Farkındalık Projemiz için hepimiz çok heyecanlıydık. Ve o gün geldi hepimiz oradaydık, çölyak hastası kardeşlerimiz, aileleriyle birlikte gelmeye başlamıştı. Saatler geçtikçe heyecanlanmamıza hiç gerek olmadığını anladık çünkü onlarda bizim gibilerdi tek farkımız her canı çektiğinde istediğini yiyememeleriydi. Biz de bunun için bu projeye giriştik onların kendilerini hor görmelerini bir nebze de olsa engelledik.” dedi.

Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği Başkanı Kemal Yücel de sosyal sorumluluk projeleri içerisinde olmaktan çekinmeyip herkese örnek olan AGK Öğrenci Meclisi ile tüm öğrencilere teşekkür etti.