Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Nevruz’un baharın uyanışı, kardeşlik, birlik ve beraberlik anlamı taşıdığını belirterek, bu tür kültürel günlerin birlik ve beraberliklere vesile olduğunu söyledi.

Osman Coşkun, yaptığı açıklamada Nevruz Bayramı'nın önemine değindi. Coşkun, “Nevruz, ülkemizde ve Ortadoğu coğrafyasında kutlaya gelen ve insanların sevinçlerini paylaştığı, geleceğe dair umutların yeniden yeşerttiği bir bayramdır. Nevruz Bayramı’nda da umutların yeşereceğine inancımız tamdır. Nevruz, Türkiye’de yaşayan herkesin umutların yeşerten bir pozisyona geldi. Ülkedeki bütün farklılıkları bir zenginlik olarak görmekteyiz.” dedi.

Toplumun kardeşliğini hiç bir kuvvetin bozamayacağını vurgulayan Coşkun, “Gerek ülkemizde gerekse Yozgat’ımızda Nevruz coşkuyla kutlanmakta, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, kardeşliğimizi hiç bir kuvvet bozamaz, zedeleyemez. Rabbimin bizlere verdiği iman gücü ve kuvveti ile inşallah kardeşliğimizi perçinleyeceğiz. Bu ülke geçmişte çok büyük oyunlar altında ezilmeye mahkum bırakıldı, ama olmadı, yapamadılar, başaramadılar, başaramayacaklar. Rabbim birlikteliğimizi bozmaya çalışan dış güçlere hiç bir zaman fırsat vermesin.” diye konuştu.