Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Dış İlişkiler Birimi tarafından Erasmus Programı hakkında öğrencilerine genel bilgi vermek ve program kapsamında 2'li anlaşmaların olduğu Avrupa üniversitelerini tanıtmak amacıyla 'Erasmus Günü' etkinliği düzenlendi.

9 farklı ülkeden 15 üniversitenin tanıtımının yapıldığı etkinlikte ayrıca Alman Akademik Değişim Programları (DAAD) Çukurova Üniversitesi Temsilciliği yetkilisi Dunja Schula, Almanya’daki yüksek öğrenim ve bursları konusunda bilgi verdi.

Çukurova Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Tufan Eroldoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Erasmus+ programıyla Almanya-Flensburg University of Applied Sciences’dan ders vermek üzere gelen Prof. Dr. Uwe Szyszka ve Çek Cumhuriyeti-Technical University of Liberec’den gelen Prof. Dr. Jan Skrbek’in sunumlarıyla devam etti. Çukurova Üniversitesi’nde 2014-2015 akademik yılında Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliğini gerçekleştiren yabancı öğrenciler de kendi ülkelerini ve üniversitelerini katılımcılara tanıttılar.

Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Tufan Eroldoğan ve Gelen Öğrenci Sorumlusu Semra Sadık Krupka’nın ev sahipliğini yaptığı etkinliğe, çeşitli bölümlerinin Erasmus koordinatörlerinin yanı sıra, Mersin Çağ Üniversitesi ve Adana Bilim ve Teknoloji üniversitesi Dış İlişkiler yetkilileri ve Erasmus+ programı aday öğrencileri de katıldı.

Her yıl Erasmus programlarıyla yurt dışına gidecek olan öğrencilerin yurt dışı eğitimi ve yurt dışında öğrenci olmak konularında farkındalığını arttırmak üzere yapılan etkinlik, bu yıl 6'ncı kez düzenlendi. Gün boyu süren etkinlik çerçevesinde yapılan sunumların ardından etkinlik kapanış konuşmasıyla sona erdi.