Çukurova Belediyesi zor durumdaki vatandaşların gıda, giyim, temizlik malzemesi ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 'Gıda Bankası' kurdu. İlk uygulama Başkan Soner Çetin’in katıldığı bir törenle gerçekleştirildi, ancak gıda dağıtımı sırasında görüntü alınmadı. Çetin, “Hem ürün çeşidi ve miktarı hem de gıda bankasından yararlanacak vatandaşlarımızın sayısını artıracağız.” diye konuştu.

Sadece yoksul ve zor durumdaki vatandaşların yararlanabileceği Gıda Bankası, Başkan Soner Çetin tarafından hizmete sokuldu. Maddi açıdan çok zor durumdaki Çukurovalılar hiçbir ücret ödemeden, başta gıda olmak üzere her türlü temizlik, giyim, oyuncak ve benzeri malzemeleri Çukurova Belediyesi binasında oluşturulan Gıda Bankası’ndan temin edebilecekler.

Gıda bankasında gerçekleştirilen gıda, giyim, kırtasiye, oyuncak, temizlik malzemesi ve benzeri ürünlerin dağıtım törenine yüzü aşkın vatandaş katıldı. Başkan Soner Çetin, dağıtım yapılırken fotoğraf çekilmesine ve görüntü alınmasına izin vermedi. Başkan Çetin, “İnancımıza göre de alan elin veren eli görmemesi gerekiyor. Sosyal belediyecilik yaparken insanımızın incinmemesini sağlama özeni içinde olmalıyız. Gıda Bankasına gelecek olan vatandaşlar kredi tutarları kadar harcamayı istedikleri gibi yapabilecekler.” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, hiçbir ücret ödemeden krediyle alışveriş yapma imkanı sağlayan Gıda Bankası’na başvuran yurttaşlara, “Bu marketi dolduracağız. Hem ürün miktarı, hem ürün çeşidi hem de bize başvuran Çukurovalı vatandaşlarımızın sayısı artacak. Zaman içerisinde öyle büyük bir gıda bankası olacağız ki sınırlı olarak Adana’ya da yansıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Ürünlerin kalite ve kullanışlılık açısından üst düzeyde olduğuna da dikkat çeken Başkan Çetin, “Ürünlerimizi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.” diye seslendi.