Çukurova Belediyesi, yaz aylarında yoğun nüfus artışına sahne olan Pozantı ilçesi ve yaylalarına da temizlik hizmeti götürmeye başladı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Siyaset üstü bir paylaşım” diyerek Çetin’e teşekkür etti.

Çukurova Belediyesi, özellikle yaz aylarında nüfusu birkaç katına çıkan Adana’nın Pozantı ilçesiyle Tekir ve Bürücek yaylalarına temizlik hizmeti vermeye başladı. Aşırı nüfus birikmesi yüzünden ilçe merkezinde ve yaylalarda oluşan ‘çöp dağları’ üzerine Çukurova Belediyesi 100 km uzaktaki beldeler için harekete geçti. Yöre halkından birçok kişinin, bizzat Başkan Soner Çetin’i arayarak “Başkanım yazları yayladayız. Buraya da hizmet getirebilir misiniz?” diye talepte bulunduğu öğrenildi. Çetin’in talimatı üzerine temizlik ekipleri Pozantı, Tekir ve Bürücek’e hareket etti.

Çukurova Belediyesi logosunun yer aldığı temizlik araçlarından oluşan konvoy Pozantı ilçesi ile yaylalara ulaştığında vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Temizlik İşleri Müdürü Saniye Arslantaş’ın eşlik ettiği temizlik hizmeti sırasında zabıta görevlileri de “Çukurova Belediyesi Pozantı halkının, Bürücek ve Tekir yaylalarında oturan vatandaşlarımızın yanındadır” diye anons yaptı.

Çukurova Belediyesi’nin 100 km uzaklıktan gelip temizlik hizmeti vermesi üzerine Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da sevincini sosyal paylaşım sitesinden dile getirdi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yaklaşımının “siyaset üstü bir sevgi paylaşımı” olduğunu ifade eden Başkan Çay, “Bu yapılan hem insana saygıdır hem de demokrasi adına ayrı bir güzelliktir. Sayın Soner Çetin’in tavrı örnek bir tavırdır.” dedi.

Pozantı’nın Adana’nın ayrılmaz parçası olduğuna dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yeter ki gücümüz yetsin, yeter ki istensin, yeter ki yaraya merhem olalım, biz orada oluruz.” dedi.