Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bezmialem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yazar Şule Yüksel Şenler'i ziyaret etti.
Azerbaycan ziyaretinin ardından yurda dönen Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden eşi Emine Erdoğan ile Fatih'teki Bezmialem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 3 gün önce akciğerlerinden kaynaklanan solunum sıkıntısı ve böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Şenler'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şenler'in sağlık durumuna ilişkin doktorlardan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti, basına kapalı bir saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hastaneden çıkışında, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Vatandaşlar, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı cep telefonlarıyla görüntüledi. Erdoğan, vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhurbaşkanlığı korumaları da hastane bahçesinde çocuklara oyuncak dağıttı.

Şule Yüksel Şenler'in hayatı

29 Mayıs 1938’de Kayseri’de doğan Türk yazar Şule Yüksel Şenler, 1960'lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarla ün kazanmıştır.

Aslen Kıbrıslı olan Şule Yüksel Şenler, küçükken ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bıraktı. Bir terzinin yanında çalışmaya başladı. O bunun ileride kendi başörtüsü modelini ortaya çıkarmasına vesile oldu. 21 yaşında gazetecilik mesleğine başladı. 1965'te tesettürü özümseyip kapandı. Yeni İstiklal Gazetesi’ndeki yazıları nedeniyle hakkında çok sayıda dava açıldı. Anadolu'yu dolaşarak verdiği konferanslarla kamuoyunda tartışmalar başlattı. Onu taklit eden genç kızların başlarını aynı şekilde örtmeleriyle bu tarz örtü “şulebaşı” olarak anılmaya başlandı. Cevdet Sunay'a yazdığı bir mektup nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaretten” tutuklandı ve 8 ay cezaevinde kaldı.

Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıalide Sabah gazetelerinde kadın sayfası yaptı. 1967-1971 yılları arasında Bugün gazetesinde köşeyazarı idi. Seher Vakti dergisi başyazarı oldu. 1971'de yine hapis yattı. 1980'den sonra Zaman ve Milli Gazete'de yazdı. 

“Huzur Sokağı” adlı romanı sinema filmi yapıldı. Yücel Çakmaklı'nın yönettiği “Birleşen Yollar” adlı filmin başrollerinde İzzet Günay ve Türkân Şoray oynadı.

“Huzur Sokağı” isimli romanı daha sonra aynı isimle “Huzur Sokağı” dizisi oldu. Ancak Şule Yüksel Şenler Zaman gazetesi röportaj yazarı Tuğba Kaplan'a dizinin çekiminden ilk önce haberinin olmadığını, kendisinin de herkes gibi televizyondaki fragmanlardan öğrendiğini söyledi. Röportajda hayli kırıldığını ve endişelendiğini belirtti.

Şule Yüksel Şenler ilerlemiş yaşına ve rahatsızlığına rağmen ara ara gazete ve dergilerde çeşitli yazılar yayınlamaktadır. Şule Yüksel Şenler 10 Haziran 2015 Çarşamba günü akciğerlerinden kaynaklanan solunum sıkıntısı ve böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Şule Yüksel Şenler kimdir eserleri

Şule Yüksel Şenler’in eserleri şöyledir:

1. Gençliğin Izdırabı
2. Hidayet
3. Bize Ne Oldu
4. İslam'da ve Günümüzde Kadın
5. Duyuşlar
6. Her şey İslam için
7. Uygarlığın Gözyaşları
8. Huzur Sokağı
9. Kız ve Çiçek
10. Sağ El
11. Bir Bilinçli Öğretmen
12. Yılanla Tilki