Yenimahalle Belediyesi tarafından her ay düzenlenen “Gönülden Nağmeler” etkinliği, Yenimahallelilere müzik ziyafeti sunmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği sanatçılarının vatandaşlara musiki dolu bir akşam yaşattığı programda bu kez eserler, Cumhuriyetin divası olarak anılan Müzeyyen Senar için okundu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa, çok sayıda Türk sanat müziği tutkunu katıldı. Etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Müzeyyen Senar’ın unutulmaz eserleriyle kulakların pasını sildi. Şef Necmettin Akben yönetimindeki Türk müziği sanatçılarının solo performanslarının yanı sıra koro olarak seslendirdiği eserler, salonu dolduranları mest etti.

Her şarkıdan önce Senar’ın hayatından ve anılarından kesitlerin sunulduğu gecede Turgut Karadeniz, Senar’ın en sevilen şarkılarından Benzemez Kimse Sana ile büyüledi. Salonu dolduran yüzlerce vatandaşın hep bir ağızdan söylediği şarkı, geceye damga vurdu. Zerrin Naycı ise Senar’ın çok sevdiği ve bu şarkıdan esinlenerek kızına adını verdiği “Feraya” şarkısı ile salonda coşkulu anlar yaşattı. Güçlü sesi ve eşsiz yorumuyla salonda alkış tufanı oluşturan sanatçı, yoğun istek üzerine şarkıyı yeniden seslendirdi. Bu sırada Naycı’ya seyircilerden biri zeybek oynayarak eşlik etti.

“EMANETİNİ YAŞATACAĞIZ”

Gecenin sonunda sanatçıları tek tek tebrik eden Başkan Yaşar, “Türk Sanat Müziği’nin divasının eserleri ile kulaklarımızın pasını sildiniz” dedi. Senar’ı saygı ve rahmetle andığını söyleyen Yaşar, “Bize Türk Halk Müziği’ni, Türk Sanat Müziği’ni sevdiren Senar’ın emaneti olan bu eserleri sonsuza kadar yaşatacağız” diye konuştu.