ADANA (AA) - Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, PTT 1. Lig'de Adana Demirspor'u 1-0 yendikleri derbi maçta iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan İpekoğlu, müsabakanın kendileri için önemli olduğunu anlatarak, "Maça çok fazla da değinmek istemiyorum. Biz her zaman kazanmasını biliyoruz. Bu maçta da öyle oldu. Rakibimize çok fazla net gol pozisyonu vermedik. Bunun yanında son dakikalarda ikinci golü de atıp, 2-0 da kazanabilirdik." diye konuştu.

Derbi maçını kazandıkları için 10 değil, 3 puan aldıklarını aktaran İpekoğlu, "Şampiyonluğa oynayan rakiplerimizin matematiksel olarak şampiyonluk iddiaları varsa, bu devam ettiği sürece de işimizi ciddi bir şekilde yapmaya çalışacağız. 14 maçlık bir serimiz var. Bunu da sezon sonuna kadar inşallah devam ettiririz." ifadelerini kullandı.

Yeterli destek ve ilgiyi görmediklerinden yakınan İpekoğlu, şunları söyledi:

"Bu çocuklar sözleşme starları değildir, bu çocuklar ruh starlarıdır. Belki diğer takımlardaki gibi şöhretli oyunculara kadromuzda yer vermiyoruz ancak saha içerisinde takımı, kulübü, taraftarı adına savaşan bir grup var. Oynayan oynamayan hepsinin alnından öpüyorum. Hiç kimsenin beklemediği bir başarıyı şu an için elde etmişlerdir. Adana ilinde sadece Adana Demirspor takımı yok, Adanaspor da var. Bunun için burada herhalde bu çocuklar biraz olsun saygıyı hak ediyorlar diye düşünüyorum."

Göreve geldiğinden itibaren ilk defa bu kadar fazla Adanaspor taraftarı karşısında oynadıklarını belirten İpekoğlu, bundan sonraki maçlarda da aynı taraftar sayısını statta görmek istediğini kaydetti.

- Adana Demirspor cephesi

Adana Demirspor Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ise Adanaspor'un forvet hattında etkili oyuncuları olduğunu bildiklerini, gereken önlemleri alarak oyun içinde rakiplerine çok net pozisyon vermediklerini anlatarak, "Maalesef kazandığımız toplarda istediğimiz üretkenliği sağlayamadık. Biraz yavaş kaldık. Özellikle savunmadan hücum hattına geçişlerde sıkıntı yaşadık. İkinci yarıda bazı değişiklikler yaptık. İlerde çift forvete döndük yine çok üretken değildik. İstediğimiz ortaları forvet oyuncularıyla buluşturamadık." diye konuştu.

Havutçu, önlerinde çok önemli 8 maç olduğunu dile getirerek, "Bundan sonra her karşılaşma final maçı. Biz bu iki haftayı atlattıktan sonra rakiplerimiz zaten birbirleriyle oynayacak. Onların da puan kayıpları olacak. Allah'ın izniyle istediğimiz hedefe ulaşacağız." ifadelerini kullandı.