Bursa'da bir damadı şaka olsun diye önce eşekle gezdirip, ardından elbiselerini yırtarak evliliğe yolladılar.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da geleneklerin yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen köy düğünlerinde birbirinden ilginç şakalar yapılıyor. Bazı düğünlerde damat kafasında yumurta kırılıp, üstü yırtılarak una bulandıktan sonra ahır veya köy çeşmesinde yıkanıyor. Bazılarında da ise kadın elbisesi giydirilip köy meydanında ki çeşmede sabunsuz tıraş edildikten sonra soğuk suda yıkanan damada çeşitli şakalar yapılıyor.

ŞAKALAR HEM GÜLDÜRÜYOR HEM DAMAT ADAYLARINI KORKUTUYOR

İznik ilçesinde gerçekleşen düğünde ise damat önce eşekle gezdirilip ardından elbiseleri yırtılarak çeşitli şakalara maruz kaldı. Zehra Köse ve Emin Ersöz’nün bu mutlu gününde damat Emin Ersöz unutamayacağı şakalara maruz kaldı.
Tacir Mahallesinde gerçekleşen düğünde gençlerinin gelenek ve göreneklerin yaşatılması adına yaptıkları şakalar hem güldürdü, hem de yeni damat adaşlarını korkuttu.

Düğünde arkadaşları tarafından önce eşekle gezdirilen damadın ardından elbiseleri yırtıldı. Daha sonra son dileği alınan damadın çeşitli istekleri de yerine getirildi. Kalabalık bir davetli önünde damada yapılan şakalar düğüne renk katarken, izleyenler yeni evli çifte mutluluklar diledi.