Alperen Ocakları Manavgat Temsilcisi Yılmaz Derin, emperyalist güçlerin, bir asır öncesi topla tüfekle geçemediği Çanakkale'yi kültür erozyonuna uğratarak geçmeye çalıştığını söyledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ile ilgili açıklama yapan Derin, günümüzde sigara kullanım yaşının 11'e düşmesinin geleceğe güvenle bakma adına ürkütücü olduğunu kaydetti. Tarihte bütün devletlerin yıkılmasının topla tüfekle olmadığını, kendi milli ve manevi değerlerini kaybetmekle olduğunun altını çizen Derin, günümüz insanının da kültür emperyalizmine karşı ayakta durabilmesi için 'bizi biz yapan değerleriyle Çanakkale ruhunu' tesis etmesi gerektiğini ifade etti.

Ülkede kültür erozyonunun hat safhada olduğunu ve şekilciliğine bağlı hayatın devam ettirilmeye çalışıldığını belirten Derin, "Bir asır önce bütün güçleriyle saldıran emperyalist güçler Çanakkale'yi geçemeyince bugüne kültürel yozlaşmayla geçmek istiyor. Bir millet dilini ve kültürünü kaybederse milli benliğini de kaybeder. Maalesef toplum olarak şekil çağında yaşıyoruz. Aynı apartmanda yaşıyoruz, birbirimizden haberimiz yok. Özentiye bağlı kültür yozlaşması hat safhada. Kurtuluşumuz bizi biz yapan milli değerlerimize geri dönmede. Atalarımızın Çanakkale geçilmez dedikleri milli ruhu yakalamada. Gelecek nesiller adına fedakarlıkta bulunmada. Eğer bugün sigara, alkol ve sentetik uyuşturucu kullanma yaşı 11 ve 12'ye düşmüş ise hepimiz boynumuzu eğip düşünmek zorundayız. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarsak o zaman Çanakkale geçilmez olur." sözlerini kaydetti.