Bursa Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından birincisi düzenlenen Demirtaş Bahar Şenlikleri büyük bir coşkuyla kutlandı.

Hem bahar mevsiminin gelmesini kutlamak hem de insanlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla düzenlenen şenlik, kortej yürüyüşüyle başladı. Mehter Takımı eşliğinde Demirtaş Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kömürlü, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. Yürüyüş Demirtaş Kırantepe Futbol Sahası’nda sona erdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşamamız, yaşatmamız lazım. Hele ki hızla gelişen şehirlerde yöresel kültürlerimizi ve geleneklerimizi yaşatmamız çok önemli. Günümüzde, kitle iletişim araçlarının bize sunduğu kültürleri benimser olduk. Özellikle gençlerimiz televizyonda izlediği yada internette gördüğü her şeyi taklit ediyor. Çocuklarımıza, filmlerdeki karakterlerin adlarını koyar olduk. Bu sebeplerden dolayı bizlere düşen kültürümüze ve geleneklerimize sahip çıkarak yaşatmak. Bu amaçla derneklerimiz tarafından düzenlenen etkinliklere destek veriyoruz.” dedi.

Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kömürlü de bu yıl ilki düzenlenen Demirtaş Bahar Şenlikleri’ni geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti.

Etkinlik, sanatçısı Ayşe Engin Alsanca’nın konseri ile devam etti.