- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkinci Muhtarlar Toplantısına katılacak. (12.30-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin dördüncü toplantısına katılacak. Davutoğlu ve Başbakan Navaz Şerif, baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapacak. (İslamabad)

POLİTİKA

- TBMM Genel Kurul'nda İç Güvenlik Paketinin görüşmelerine başlanacak. (15.00-Ankara)

- TBMM’de MHP, HDP ve CHP’nin grup toplantıları yapılacak. (10.30-12.30-13.30-Ankara)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı MEB Şura Salonunda 1. EBA Çizgi Karikatür Yarışması Ödül Töreni’ne katılacak. (14.00-Ankara)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile AB Bakanı Volkan Bozkır, Bilkent Otel’de ‘Mesleki Eğitimin Kalitesinin ve Gençlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi’ açılışına katılacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Sosyal medyada örgütlenen bir grup, Mersin’de meydana gelen Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek ve kadınlara şiddeti kınamak amacıyla Lefkoşa'da bulunan Selimiye Cami önünde toplanıp temsili cenaze töreni düzenleyecek, ardından 'Çiçeklerimiz Solmasın' sloganıyla kortej halinde Kuğulu Park’a yürüyecek. (Lefkoşa)

- Avrupa Birliği Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısı yapılacak. (Brüksel)

- Kosova'da bağımsızlık günü kutlanacak. (Priştine)

- Libya'da 21 Mısırlının terör örgütü IŞİD tarafından öldürülmesi ile Mısır'ın bu ülkedeki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Kahire)

- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’i kabul edecek. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- Gaziosmanpaşa’daki silahlı saldırıda hayatını kaybeden Recep Selim Kansız ve İzzet Kansız’ın cenazeleri, Gaziosmanpaşa Merkez Camii’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. (12.30- İstanbul)

- Tarsus’ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- İnşaat Mühendisleri Bursa Şubesi kar yağışı ve lodosun etkisiyle Bursa’da çöken ve uçan çatılarla ilgili değerlendirme yapacak. (10.00-Bursa)

ÖZEL - Cindoruk’tan Hidayet Karaca’nın tutukluluğuna tepki: Ayıptır, günahtır!
Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın 65 gündür tutuklu bulunmasına tepki gösterdi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Cindoruk, tek parti dönemlerinde bile basın özgürlüğü konusunda Türkiye’nin bu kadar gerilemediğini ifade ederek, Karaca’nın tutukluluğu ile ilgili, “Ayıptır, günahtır, yanlıştır, daha ne diyeyim! Olacak şey midir?” dedi.

SPOR

- Türkiye Kupası’nda çeyrek final kura çekimi yapılacak. (12.00-İstanbul)

- Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor maçı hazırlıklarına başlayacak. (18.00-İstanbul)

- Beşiktaş, Liverpool maçının hazırlıklarına devam edecek. (11.00-İstanbul)

- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, KKTC’ye gidip burada bir dizi etkinliklere katılacak.

- Şampiyonlar Ligi ikinci turunda PSG-Chelsea, Shakhtar Donetsk-Bayern Münih maçları oynanacak.

- Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. (14.00-Trabzon)

- Bursaspor hafta sonu oynayacağı Rizespor maçı hazırlıklarına Özlüce Tesisleri’nde devam edecek. (16.00-Bursa)