Yahyalı’nın önemli turizm değerlerinden olan Derebağ Şelalesi’nde Yahyalı Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kayseri'nin Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Derebağ Şelalesi’nin ilçe merkezine yakın olması nedeniyle günübirlikçi turistlerin bahar ve yaz aylarında burayı ziyaret ettiğini, özellikle hafta sonları günlük 2 binden fazla ziyaretçinin geldiğini söyledi. Başkan Öztürk, şunları söyledi: "Doğrusu böyle bir şelaleyi yaptırmaya bütçeler yetmez. Burası, keşfedilmemiş cennet. Gerek yurt içinden gerek yurt dışından insanlarımızı buraya bekliyoruz."

Başkan Esat Öztürk, Derebağ Şelalesi’nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Öztürk, "Derebağ Şelalemiz ilçemize 7 kilometre mesafede bulunuyor. İnsanlarımız rahatlıkla buraya gelebilmesi için belediye olarak Derebağ–Kirazlı alternatif yolunu açtık. Milli Parklar sınırına kadar bölgede peyzaj ve dere ıslah çalışmalarımız da devam ediyor. Ben buraya hafta sonları 2 bin kişinin geleceğini ümit ediyorum. Bu rakam 5 bine de çıkabilir. Burada kır lokantası, kır kahvesi ve seyir terasımız var. Yirmi kadar kamelyamız, yürüyüş ve bisiklet yollarımız olacak. Dereyi ıslah eden DSİ ve 900 bin TL'lik bir projeyi şelalemize kazandıran Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Öztürk Derebağ Şelalesi’nin işletmesini belediye olarak kendilerinin yapacağını belirterek, "Burası Milli Parklar’a ait, ama buranın işletmesini belediyemiz yapacak. Şelalemizde insanlarımıza hafta içi ve hafta sonu açık büfe kahvaltılarımız olacak. Belediye olarak buranın işletmesini biz yapacağımız için, kâr amacı gütmeyen, kaliteyi ön plana çıkaran bir anlayışla hizmet vermeyi hedefliyoruz. Burada kaliteli hizmeti ucuza sunacağız. Derebağ Şelalesi’nde bahar aylarından sonbaharın sonuna kadar hizmet vereceğiz." diye konuştu.