Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Bursa İl Başkanı Ruhullah Meriç, DOSAB'da yapılmak istenen termik santral gibi projelerle kazanma hırsıyla halkın sağlığıyla oynanmaması gerektiğini belirterek, “Bugünün dünyasında büyük devletler insanların hayatını korumaya yönelik çalışmalar yaparken, maalesef ülkemizde hala insan hayatını tehlikeye atacak projeler çoğalıyor ve bu projeleri yetkililer şehir merkezlerine yapacak kadar, yaptıracak kadar gözünü karartmış durumda.” dedi.

Bursa DOSAB'da yapılmak istenen termik santral projesine karşı çıkan DGP Bursa İl Başkanı Meriç, “Bursamızın şehir merkezine çok yakın bir konumda ve insanların yaşam alanlarıyla iç içe geçecek durumda. Burada uygulanmak istenen proje insan hayatını, doğal kaynakları ve doğal yaşamı çok büyük bir tehdit altına alacaktır. Kalıcı, ciddi zararlar vereceği aşikardır. Burada yetkililerin Bursa halkına vermesi gereken çok önemli soruların cevaplanması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“Projenin arkasında kimler ve hangi siyasiler var?” sorusunu soranMeriç, “Biz Demokratik Gelişim Partisi olarak insan sağlığını tehdit edecek, ülkemizin her neresinde olursa olsun, yapılacak olan her türlü projenin karşında olacağız. Vatandaşımızı bir takım insanların şahsi çıkarları için mağdur etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.