Kahramanmaraş'ta, diyalize girerken tanışan ve birbirine aşık olan çift, evlenerek yeni bir hayata "merhaba" dedi.

Kentte özel bir diyaliz merkezinde 10 yıldır diyalize giren Aslan ve Ayşegül Kolukısa çifti, 6 yıl önce görüşmeye başladı. Bir süre sonra evlenmeye karar veren çift, ailelerin de onayını alınca düğün tarihlerini belirledi. Çift, bir düğün salonunda aile ve yakınlarının katıldığı düğünle hayatlarını birleştirdi.

Düğün boyunca dans eden çifte, arkadaşları da eşlik etti. Takı merasimi öncesi çift, isimleri yazılı düğün pastasını kesti. Pasta kesiminin ardından eğlence, müzik ve danslarla devam etti.

Damat Aslan Kolukısa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyaliz merkezinde başlayan aşkın düğün salonunda mutlu son bulduğunu söyledi.

Kolukısa, 6 yıl önce tanıştıklarını ve artık hayatlarını birleştirmek istediklerini ifade ederek,  "Biz diyaliz hastasıydık ve orada tanıştık. Böbrek naklimiz yapıldı. Sağlık olarak çok şükür bir sıkıntımız yok. Çok mutluyuz. Aynı kaderi paylaştığımız için de çok mutluyuz. Anlatılmaz bir anı yaşıyoruz. İnşallah çocuklarımız olacak. Onlara da organ naklinin önemini anlatacağız" dedi.

Kolukısa, sağlık sorunu yaşadıkları dönemde hayattan koptuklarını, organ nakli yaptırıp evlenerek yeniden hayata tutunduklarını söyledi.

Organ nakli olan hastalara evlenme tavsiyesinde bulunan Kolukısa, organ naklinin çok önemli bir konu olduğunu ve bunun bilincinde olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ayşegül Kolukısa ise 10 yıldır diyalize girdiğini ve 6 yıldır da arkadaş olduklarını belirterek, evlenerek çok mutlu bir anı yaşadıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş Diyaliz Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği Başkanı Hanifi Çöplü ise düğünün, organ nakli yapan hastaların evlenebildiğinin gösterilmesi anlamında çok önemli olduğunu, Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirterek, çifte mutluluk diledi.