Kurban organizasyonunda 37 büyükbaş 245 hisseye ayrılan Kurbanın kesimini yapıldı. Yaklaşık 1800 aileye Kahramanmaraş İl ve İlçe Müftülük personeli ve cami Görevlileri aracılığı ile dağıtımı gerçekleştirildi. İl Müftüsü Muhammed Gevher organizasyonun başarılı geçmesi için başından sonuna kadar bizzat yönetti.

“Kurbanlarımız Kardeşlik İçin” Sloganıyla Yurtiçi Ve Yurtdışında İhtiyaç Sahibi Müslümanlar İçin Tertip Edilen "Vekâletle Kurban Kesim" Organizasyonu Çerçevesinde K.Maraş İl Müftülüğü Ve Türkiye Diyanet Vakfınca 245 Kurban Kesilerek, Çoğunlu Suriyeli Ve Afgan Olmak Üzere İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Dağıtım Yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi mezbaha nesinde özenle gerçekleştirilen kesimde, bağış sahiplerinin isimleri tek tek okunarak vekâletleri verildi. Hisselere ayrılan etler diyanet vakfının özel poşetlerinde ihtiyaç sahiplerine takdim edildi. Cami imam hatibi Ahmet Hürüm, kapı kapı dolaşarak tespit edilen ihtiyaç sahiplerine kurbanların etlerinden ulaştırıldığı söyledi. 4 ana camiden hareket eden görevliler cami imamlarıyla birlikte 24 araçla il ve ilçe merkezlerinde dağıtım gerçekleştirdiler.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğiyle gerçekleşen Vekâlette Kurban Organizasyonunun da emeği geçenlere teşekkür etti. Müftü Gevher Kahramanmaraş'ta 37 büyük baş hayvanın kesimiyle 1800 aileye et ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

HABER : Ahmet GÜNEÇIKAN