Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacısı Fatih Ataşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için onları koruyacak, güven duygusunu sürekli aşılayabilecek, sıcak bir aile ortamlarına ihtiyaçları olduğunu belirtti.
     Yaşamın kimi zaman insanların öngördüğü veya hayal ettiği gibi olmayabildiğini aktaran Ataşlı, şunları kaydetti:
     ''Hayatın gerçekleri var. Bazı aileler sosyal sorunlar dediğimiz, intihar, boşanma, ölüm ve doğal afetler gibi nedenlerle aileler bütünlüklerini devam ettiremeyebiliyor. Böyle bir durumda, bütünlüklerini devam ettirmeyen bir ailede çocuğa, en güzel bakım yöntemi, doğal aile ortamına en yakın olan 'koruyucu aile' yöntemidir. Bunun yanında kurumlarda çocuklarımızın her türlü fiziki ortamını çok iyi yerine getirirken, onların sevgi ve duygusal dünyalarına aynı ölçüde hitap edemeyebiliyoruz. Çünkü onların bir aileye ihtiyaçları var."
     Ataşlı, sevgi ve duygusal dünyalarına hitap edilmeyen çocukların, ilerleyen yaşam dönemlerinde toplumda sorunlu bireyler olarak hayatlarına devam ettiğini anlattı.
     Sorunlu bireylerin geçmişlerine bakıldığında çocukların sevgi ortamında istenen düzeyde yetişmediğinin gözlemlendiğini dile getiren Ataşlı, "Çocuklarımızın aile ortamında birebir anne ve babadan sevgi almaları ve ilgi görmeleri gerekiyor. Bu gereksinimler tam karşılanmaları durumunda, çocuklarımızın sevgi dünyalarına hitap edilmiş ve daha sağlıklı bir birey olarak hayatlarına devam etmektedir" diye konuştu.