Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenecek "Domotex 2015 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"nda stant açarak, üyelerine hizmet kolaylığı sunacak.

Sektörün dünya çapındaki en büyük ihtisas fuarlarından olan ve 17-20 Ocak tarihleri arasında Almanya'nın Hannover kentinde gerçekleştirilecek "Domotex 2015"e bu yıl Gaziantep'ten 60 ve Türkiye genelinden bin 320 firma katılıyor

Fuarlara büyük önem veren GSO, fuarın düzenleneceği merkezin 3 numaralı salonunda A34 nolu kısımda bir stant açacak. Fuarda stant açmayarak katılım gösteren oda üyesi firmalar, bu stantta ikili iş görüşmeleri yapabilecek ve misafirlerini ağırlayabilecek. 

GSO standında, ayrıca Gaziantep'in sanayisi ve ticari yapısı hakkında ziyaretçilere bilgi verilerek, tanıtım yapılacak. 

Dünyanın en büyük fuarlarına Gaziantepli firmaların katılmasından büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirten GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, global rekabetin artmasıyla birlikte ihtisas fuarlarının daha çok önem kazanmaya başladığını vurguladı. 

Bu tür etkinliklerin teknolojik gelişmelerin ve yeniliklerin tanıtımı, pazar bulunabilmesi, yeni iş bağlantıları kurulabilmesi, alıcı ve satıcıları buluşturması açısından önemine işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti: 

"Çok yoğun yaşanan rekabet ortamında başarılı olabilmek genel faktörlerin yanında pazarlamayı da iyi kullanabilmekten geçiyor. Günümüzün en önemli pazarlama yöntemlerinden birisi de fuarlardır. Domotex de halı sektörünün dünya çapındaki en büyük ihtisas fuarlarından birisidir. Böylesine önemli bir fuarda Gaziantepli halı firmalarımız da boy gösteriyor; yeni ürünlerini, koleksiyonlarını ve tasarımlarını sergileme imkanı buluyor."

Konukoğlu, Gaziantep'in, makine halısı üretiminde dünyanın en büyük üretim merkezi konumunda bulunduğunu belirterek "Kentimiz halı sektöründeki markalarıyla ülkemizde ve dünyada adından başarıyla söz ettiriyor. Makine halısı ihracatımız da yükselen bir grafik çiziyor. Gaziantep halı sektörünün ulaştığı seviyeden gurur duyuyoruz. GSO olarak, Domotex Fuarı’nda da stant açarak üyelerimize desteğimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.