Aksaray Üniversitesi(ASÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Gönül Dostları Zekâ Oyunları ve Zihin Sporları Kulübü’nün kurduğu ve Down Sendromlu çocukların hizmet verdiği Down Cafe’de kahvaltı düzenledi.

'Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi' kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar da katıldı. Down Cafe’nin çok güzel bir fikir ve uygulama olduğunu, Kulüp öğrencilerinin toplumla buluşması ve sosyal hayatın içerisinde yer alması adına yapılan bu çalışmanın önemli olduğunu kaydeden Rektör Acar, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Daha evvel Down Cafe’yi ziyaret edeceğine ve bağlaması eşliğinde türkü söyleyeceğine ilişkin söz verdiğini anımsatan ve bu sözünü yerine getiren Rektör Acar, çocuklarla uzun süre sohbet etti; Kulüp Başkanı Cem Elibol’la yapılan çalışmaları görüştü. ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sedef Canbazoğlu Bilici’nin, projenin hayata geçmesinde büyük emekleri olduğunu söyleyen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ise 'Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi' kapsamında ASÜ’lü öğrencilerin, fen alanında çeşitli deneyler yaptıklarını belirtti. Etkinlik pasta kesiminin ardından son buldu.

Down Cafe ticari bir anlayışla değil, eğitimlerin ardından engellerin ortadan kalkabileceğini göstermek amacıyla işletiliyor.