Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay konuşmasında şöyle dedi; “Bir ay boyunca bir okul gibi bizi eğitecek olan Ramazanda; Namaz, Oruç, Kur’an, Zekat ve Fitre, İftar ve Sahur, Tevbe ve İstiğfar, Nefis Terbiyesi, Sağlık, Barış, Kar- deşlik ve Dayanışmaya hazır olalım ve şunu unutmayalım: “Sabır, Sabrın bittiği yerde başlar.” 
Bir mübarek Ramazan ayının daha gölgesi üzerimize düşmüş bulunuyor. Nasib olursa 17 Haziran 2015 Çarşamba gününü, 18 Haziran 2015 Perşembe gününe bağlayan gece ilk Teravih namazımızı kılacağız ve 18 Haziran 2015 Perşembe  günü oruçlu olacağız inşallah. 
Bizden evvelki ümmetlere de farz kılınan, fakat şu anda yeryüzünde Allahın emrettiği şekilde oruç tutan Müslümanlar için Ramazan ayı, çok münbit (verimli) ve bereketli bir aydır. Bir ay boyunca bir okul gibi bizi eğitecek olan bu sayılı günlerde Namaz, Oruç, Kur’an, Zekat ve Fitre, İftar ve Sahur, Tevbe ve İstiğfar, Nefis Terbiyesi, Sağlık, Barış, Kardeşlik ve Dayanışma gibi dersler vardır.
Sabrın yarısı olan oruçla, Allah için meşakkatlere katlanacağız. Aynı şartlarda oruç tu- tarak nefisleri terbiye eden eşitlik eğitimi yapacağız. Beş vakit namaz, teravih, muka- bele dinleme ve iftar sofralarında bir araya gelip kaynaşacağız. Sadece yeme- içme ve menfaat duygusundan ibaret olan maddeci düşünceyi bırakıp, paylaşmayı fiilen tatbik edeceğiz. 
Kara kuru da olsa bir parça ekmeğin, bir bardak serin suyun ne büyük nimetler olduğu- nun farkına varıp iftar sofrasında; “Allah’ım senin rızan için oruç tuttum, senin ver- diğin rızıkla orucumu açıyorum. Hamdolsun verdiğin nimetlere şükran ve afiyete” diye dualar edip Rabbımıza yakınlığımızı doya doya hissedeceğiz. İnşallah REYYAN kapısından cennete girdiğimizde de: “Dünyada yiyip içmediğiniz günlere bedel, bu- gün yiyin, için afiyet olsun” hitabına mazhar olacağız.”dedi. 
Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay müslümanların bu ayda manevi kazancını zekat ve fitrelerle artıracaklarını da belirterek; “Bu ayda zekatlar ve fitreler verilecek. Yetimlerin, kimsesizlerin başı okşanacak. Dün- yaya ahiret ticareti için gelen Müslümanların manevi kazancı artacak. Bir sene boyunca sürekli çalışan âzâlarımız, midenin ağlamasına bedel, dinlenip sıhhat bulacak ve: “Ey meleklerim, benim için yemesini içmesini, lezzetlerini ve arzularını terk eden şu ku luma bakın” diyen Rabbimizin şefkat nazarlarına muhatap olacağız. 
Aslında oruç ve açlık, Hz. Mevlâ’nın has kullarına ziyafetidir. Bütün bu manalar, Efen- dimiz (sav)‘in şu hadis-i şeriflerinde ne güzel ifade ediliyor: “Eğer kullar, Ramazan ayının fazilet ve faydalarını bilselerdi, bütün senenin Ramazan olmasını arzular- lardı.” “Oruçlu için iki sevinç zamanı vardır: Biri iftar sofrasında, diğeri Rabbine kavuştuğu zamandır.” Oruç kalkandır. Oruç günü geldiğinde sizden biriniz kötü- lük yapmasın. Birisi kendisine kötü söz söylerse veya çekişirse, ben oruçluyum de- sin.” “Her şeyin bir kapısı vardır, ibadetin kapısı da oruçtur.” “Oruçlunun uykusu ibadet, duası müstecabtır. (kabul olunur)” “Kim bir oruçluyu iftar ettirirse onun sevabını aynen alır.”  “Oruç ve okunan Kur’an kıyamet gününde kula şefaatçi olur” “Ramazanın evveli rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kur- tuluştur. Kim bu ayda işçisinin işini hafifletirse Allah onu bağışlar.”
Değerli Kardeşlerim! Ramazanda Yatsı namazı vaktinde Teravih namazlarımızı kı- lacağız. Sahura kalkıp imsak vaktinde yemeyi içmeyi terk edeceğiz. Orucun iki farzın- dan biri olan niyetimizi yapacağız (bu niyet her gün tekrar edilir) ve ikinci farzı olan imsaktan akşam namazına kadar orucu bozan şeylerden uzak duracağız.”şeklinde konuştu.
İlçe Müftüsü Günay, Camilerde tüm hazırlıkların tamamlandığını, görevliler tarafından mukabele okunacağının altınız çizdi oruç tutamayacak olanların ise ne yapaması gerektiğini söyledi. Müftü Günay; “Bütün Camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda görevlilerimiz tarafından mukabele okunacaktır. 
Oruç tutamayacak olanlar şunlardır: “Yolcular, hamile olan ve süt emziren bayanlar, özel günlerinde kadınlar, pir-i fâni denilen çok yaşlı olanlar ve şu hastalıkları olanlar oruç tutmayabilirler.1-Son safhadaki kalp hastalığı. 2-Verem ve akciğer iltihabı, 3-Kan- ser. 4-Şiddetli böbrek iltihabı. 5- İdrar yollarında iltihap ve böbrekte taş varsa. 6- İleri safhada damar sertliği 7-Mide ve bağırsaklarda ülser. 8-İleri safhada şeker hastalığı. 
Bu hastalıkları olanlar hastalıkları geçince oruç tutabilecek iseler, daha sonra tutarlar. Hiç tutamayacak derecede hasta olanlar, her gün için bir fidye verirler. Bir fidye, bir fitredir. Fitre ise bu sene 11.50 TL. dir. Ayrıca Ramazan Ayı içerisinde durumu iyi olanlar, aile fertlerinin her biri için birer fitre verirler.
Şu halde değerli kardeşlerim. Etrafımıza şöyle bir bakıp, Efendimizin(sav); “Komşu- su açken tok yatan bizden değildir.” Hadisi şerifini hatırlayalım. Zengini ile fakiri ile öl süyle dirisiyle herkes ramazanın maddi ve manevi sofrasından istifade etmeli.”
Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay açıklamasının sonunda cemaate seslendi, camilere koşup teravihle bütünleşmelerini istedi. Müftü Günay; “Gözümüzü, kulağımızı, dilimizi ve diğer azalarımızı günahlardan muhafaza edip, ciddi bir tevbe ve istiğfar edelim. Camilere koşup teravihle bütünleşip, yapılan vaazları ve bu ayda nazil olan Kur’anımızı dinleyelim. Gecelerimizi hep Kadir Gecesi gibi değerlendi- relim. Günahları terk edip, kardeşlik havası içerisinde milletçe tek vücut olmaya gayret edelim. Dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntı içerisinde olan din kardeşlerimizi, hastaları, şehit ve gazilerimizi de dualarımıza dahil edip, dualarımızı umumileştirelim. Zekat ve Fitrelerimizi hazırlayalım. Ve Peygamberimiz (sav)’in şu müjdeli hadisini unutmaya- lım ”Kim iman ederek ve sevabını Allah’tan umarak Ramazan Orucunu tutarsa, geçmiş günahları affedilir.” 
Cenab-ı Hak (c.c) tutacağımız oruçları, kılacağımız namazları, vereceğimiz zekat ve fitreleri, okuyacağımız veya dinleyeceğimiz Kur’an-ı Kerimi, Tevbe ve istiğfarlarımızı kabul eylesin. Ve bayrama sâlimen çıkmayı nasib eylesin.” 
Değerli Kardeşlerim! Her gün Teravih namazından önce Ulu Camide Va’z-u Nasihat yapılacaktır. Bütün camilerimizde cemaatimize görevlilerimiz tarafından mukabele oku- nacaktır. Mukabele okunacak vakit ve saatler, her caminin ilan panosunda yazılacaktır. 
  Cenab-ı Hak (c.c) tutacağımız oruçları, kılacağımız namazları, vereceğimiz zekat ve fitreleri, okuyacağımız veya dinleyeceğimiz Kur’an-ı Kerimi, Tevbe ve istiğfarlarımızı kabul eylesin. Ve bayrama sağ, sâlimen çıkmayı nasib eylesin.”