Türk Kızılayı Samsun Şubesi Kadınlar Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kadına Şiddete dikkat çekmek için ‘Farkındalık Yaratmak’ konulu konferans düzenlendi.

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Betigül Ceylan, kadınların son dönemde yaşadığı olayların parlak bir görüntü olmadığına dikkat çekti. "Geriye dönük haberleri taradığımda geçmişte günümüzdeki kadar kadına şiddet yoktu. Kadını güçsüz kılan nedir? Evdeki baba modelimiz çok önemli. Evde anneye karşı nasıl davranıyorsa baba, model olarak da babanın o davranışı alınmıştır." diyen Ceylan, "Kadınlar Osmanlı döneminde savaşlarda en önde olmuş, cephelerde savaşmışlar, zaferler kazanmışlardır. Kadınlar eşleri tarafından her zaman takdir edilmeli. Çünkü kadının değeri her zaman aile içinde çok fazla yük taşımaktadır. Evin işleri çocuklar arasındaki iletişim ve köprü görevi görmektedir. Dünyada üç kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Sevgi ile büyüyen evlerde çocukların daha sağlıklı yapıları olduğu şiddet uygulamadığı, toplumda sevecen olduğu istatistiklerle de tespit edilmiştir.” sözleriyle kadına şiddete dikkat çekti.

Ceylan, Türk Kızılayı Kadın Kolları tarafından programın yapılmasında desteklerini esirgemeyen Alaçam Kızılay Başkanı Ahmet Kurt ve eşi ile Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar’a teşekkürlerini iletti.