Programla ilgili bir konuşma yapan Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan,” Allah'ın insana vermiş olduğu özgüven, motivasyon gibi ulvi özellikler vardır. Bizde Kent Konseyi olarak konusunda uzmanlaşmış önemli kişileri halkımızla buluşturarak halkımızın bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.” dedi. 

Dünyanın en akıllı insanı olduğunu notere onaylatan ve savaşları durduracağını iddia eden Demirkıran'ın seminerine özellikle lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. 

Öğrencilere büyük hayaller kurmalarını tavsiye eden Demirkıran konuşmasında, özgüvenin, hedefler belirlemenin ve inanarak çalışmanın insanı başarıya götüreceğini hayatından örnekler vererek açıkladı. Türk insanının aslında çok zeki ve yaratıcı olduğunu söyleyerek ilgi çekici örnekler veren Demirkıran, Türk insanının pratik zekâsının ve yaratıcı gücünün gezdiği ülke insanlarına göre çok üstün olduğunu, ancak Türk milletinin zekasını yeterince kullanmadığını belirtti. 

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerin sonunda Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kent Konseyi'nin sosyal ve kültürel etkinliklerine her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirtti. Poyraz,  programa konuşmacı olarak katılan Erdal Demirkıran'a teşekkür ederek hediye takdim etti.