Dünyanın ilk köpek huzurevi Japonya'da açıldı.

Kyodo ajansının haberine göre, evcil hayvan şirketi Aeonpet tarafından başkent Tokyo'daki bir alışveriş merkezinde açılan huzurevi, yaşlı köpeklerin son günlerini rahat ve mutlu geçirmeleri için her tür imkanı sağlıyor.

Şimdilik sadece 20 köpek kapasiteli huzurevinde 24 saat veteriner bakımı, fizik tedavi ve yüzme havuzu bulunuyor.

Şirket sözcülerinden Nanako Oiishi, huzurevini son 20 yılda evcil hayvan sayısının büyük hızla arttığı ülkede hayvan sahiplerinden gelen talepler sonucu açtıklarını söyledi.

Oiishi, "Artık hemen her ailenin bir evcil hayvanı var. İnsanlar, yaşlanan ve sağlık sorunları yaşayan dostlarına en iyi şekilde bakmak istiyor. Yoğun iş hayatı nedeniyle bu bakımı evlerinde sağlayamıyorlar. Biz de onlara yardımcı oluyoruz" dedi.

Huzurevinde köpeklerin, sahipleriyle vakit geçirdiği geniş salonlar da bulunuyor.

Şirketin başkanı Akihiro Ogawa, huzurevinin, evcil hayvan sektöründeki diğer şirketlere de ilham kaynağı olmasını umut ettiklerini belirtti. Ogawa, ülke genelinde 170 mağaza ve 59 veteriner kliniğine sahip olan şirketin diğer kentlerde de köpek huzurevleri açmaya hazırlandığını sözlerine ekledi.

Evcil hayvan sayısının çocuk sayısını geçerek 25 milyona ulaştığı Japonya'da geçen yıl kabul edilen yasal düzenlemeyle hayvan sahiplerinin dört ayaklı dostlarına ölene dek bakmaları zorunlu hale getirildi.