Bursa’nın meşhur Tophane semtinden dürbünle şehre bakanlar, betonlaşma nedeni ile 'yeşil Bursa'yı göremediklerini belirterek tepki gösteriyor.

Bir yanda devasa Doğanbey TOKİ konutları, diğer yanda ovayı işgal eden beton yapılaşma, ‘yeşil Bursa’yı görmek isteyenleri şaşkına çeviriyor. Her gün yüzlerce turist, Tophane mevkiinden, Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya çıkardığı Surlar üzerinden dürbünle Bursa manzarası izliyor. Ancak izleyenler, eski Bursa’nın artık fotoğraflarda kaldığını üzülerek görüyor. Geçmişin yeşil Bursa’sını işgal eden beton yapılaşma ve devasa Doğanbey TOKİ konutları ilk göze çarpan görüntü oluyor.

Vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında üzüntüsünü dile getiriyor. Zaman zaman Tophane’ye çıkınca Bursa’yı dürbünle izlediğini söyleyen Bekir Koçak, hızla artan betonlaşma karşısında üzüldüğünü söyledi. Koçak, 'yeşil Bursa'nın artık anı olarak kaldığını belirterek, betonlaşmanın şehri tahrip ettiğini kaydetti. Asiye Semiz de ovayı teslim alan betonlaşmanın hız kesmeden devam ettiğini ifade etti. Özellikle şehir dışından gelen insanların Tophane’den dürbünle Bursa’yı izlemek istediğinde, beton yığınları ile karşılaştığını vurgulayan Semiz, sağda solda kalan küçük yeşil alanların da ileride betonlaşmasından korktuklarını belirtti.