Ağrı Özel Nizamiye Koleji tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programı coşkulu bir törenle kutlandı. Samanyolu Televizyonu'nda sunuculuk yapan sanatçı Ahmet Bozkuş'un şiir dinletisi, öğrencilerin ilahi ve skeçleri esnasında katılımcılar göz yaşlarına hakim olamadı.

Program; gelen katılımcılara gül suyu ve gül lokumu ikramı yapılması, İstiklal Marşı ve şehitler için saygı duruşundan sonra Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Öğrenciler tarafından şiir, ezgi ve Hz. Bilal-i Habeşi (r.a) skeci sahnelendi.

Kutlu Doğum programına katılana Ahmet Bozkuş’un, ‘Semamızı Aydınlatan Yıldızlar’ albümünde yer alan şiirleri ve Hz. Hamza’dan Hz. Mus’ab bin Umeyr’e, Hz. Eyüp Sultan’dan Hz. Halid Bin Velid’e, Hz. İkrime, Hz. Ebu Akil’den birçok sahabinin ve günümüzdeki eğitim sevdalılarının hikayelerini paylaştı. 'Bu davanın sahibi, yazarı ve senaristi Peygamber Efendimiz'dir (sav).' diyen Ahmet Bozkuş, "Bizim kattığımız bir şey yok, sadece dillendiriyoruz.” diye konuştu.

Bozkuş, "Allah Resulü (sav) huzurunda yapılan bir himmette küçük bir kız sahabi küpeleri çıkarmak yerine vakit kaybetmeden kulağını yırtarak küpelerini vermesi unutulmayacak bir hadise, bir olay ve fedakârlığın zirvesidir. En kıymetli şeyleri davası uğruna vermeden muvaffak olunmaz. Kurtuluş savaşında o günkü şartlarda Çanakkale’ye gitmekti, bugün dünyanın dört bir yanına eğitim gönüllüsü olarak gitmektir. Anadan, yardan ve serden ayrı kalmaktır. Bütün insanlığa gelen Peygamber Efendimiz (sav), maddeten aramızdan ayrılmışsa da manen aramızdadır.” dedi.

Çocukları, Efendimiz'in (sav) Hz. Hasan ve Hüseyin’i sevdiği gibi sevmek olduğuna dikkat çeken Bozkuş, şöyle konuştu: "Cem Karaca, küçükken camide oturuşundan dolayı yaşlı bir adamın tokat vurmasıyla yıllarca camiye gitmemiş, namaz kılmamasına sebep olmuştur. Bu çok hazin bir tablo. Ya Allah Resulü (sav), Hz. Hasan ve Hüseyin efendilerimizin namazda iken sırtına binmeleri nedeniyle geç kalkmıştır. İşte buna örnek sevgi denir, şefkat denir.”

Allah Resulü (sav) hayatından ve sahabeden duygulu şiirler dinletisi sunan Bozkuş, herkesi gözyaşına boğdu. Daha sonra okul salonunda sergilenen Mukaddes Emanetler Sergisi büyük bir beğeniyle gezildi.